Novosti

ZBOR KUD-a NAŠA LIPA TUHELJ U NOVIGRADU

MJEŠOVITI PJEVAČKI ZBOR KUD-a NAŠA LIPA TUHELJ PREDSTAVLJAO KRAPINSKO-ZAGORSKU ŽUPANIJU NA 48. SUSRETU HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA U NOVIGRADU, 24. i 25. listopada 2015.

Mješoviti pjevački zbor KUD-a Naša lipa Tuhelj pod vodstvom dirigenta Armanda Slavičeka uspješno je predstavio Krapinsko-zagorsku županiju na 48. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu. Pored Tuhljana na Susretu su nastupili zborovi iz Karlovca, Umaga, Zaprešića, Matulja, Garešnice, Petrinje, Križevaca, Klenovnika, Belišća, Čakovca i Zagreba.
U natjecateljskom dijelu susreta zbor je dobio vrlo dobre kritike ocjenjivačkog povjerenstva, a u revijalnom dijelu je svojim živim nastupom i zanimljivom koreografijom zaslužio veliki pljesak prepune dvorane. Pažljiv odabir pjesama pratio je i izbor odgovarajuće uniforme, prepoznatljive crvene za prvi dan, i ležerne plavo-zelene za drugi dan susreta. I sami pjevači su izuzetno zadovoljni nastupima za koje su se dugo i strpljivo pripremali. Ipak, najviše ostaje u sjećanju obiteljska atmosfera i zajedništvo koje tuheljsko Kulturno-umjetničko društvo njeguje od samih početaka.

Zbor je u natjecateljskom dijelu programa izveo: skladbu Mary Lynn Lightfoot: Pie Jesu uz klavirsku pratnju Lane Petrovečki, skladbe Tatjane Merkl: Mići tanac, Emila Cossetta: Čardaš i Branka Starca: Daj Kato. U revijalnom dijelu izveo je crnačku duhovnu pjesmu Go down, Moses te skladbu Beverly Rross i Julius Dixon: Lollipop.

Svim zborovima Tuhljani su uručili promotivni materijali Krapinsko-zagorske županije, općine Tuhelj i poziv na 7. međunarodno natjecanje zborova „Zlatna lipa Tuhlja“ koje će se 4. lipnja 2016. godine održati u Tuheljskim Toplicama.

Pored odličnog umjetničkog dojma kojeg su tuheljski zboraši ostavili u Novigradu, promovirali su i Krapinsko-zagorsku županiju noseći bijele majice s logom Zagorja, a samim time i Općinu Tuhelj iz koje dolaze te tako nastavili svoj put kulturnih ambasadora u službi razvoja kulturnog turizma.
_KUD Naša lipa u Novigradu 2015-mediji2(1)

_KUD Naša lipa u Novigradu 2015-mediji3(1)

_KUD Naša lipa u Novigradu 2015-mediji4(1)

Napišite komentar