Novosti

Zbor KUD-a Naša Lipa sedmi puta predložen za državnu smotru zborova u Novigradu

Nakon ovogodišnje 21. Smotre pjevačkih zborova Krapinsko-zagorske županije koja je održana u Zaboku 7. lipnja 2015. godine, na kojoj je nastupilo devet zborova iz Zaboka, Huma na Sutli, Krapine, Krapinskih Toplica, Kumrovca, Oroslavja, Tuhlja, Kraljevca na Sutli i Zlatar Bistrice selektor Hrvatskog sabora kulture, Zlatan Sindičić, za državnu smotru predložio je zbor KUD-a Naša Lipa iz Tuhlja. Za zbor KUD-a Naša lipa iz Tuhlja između ostalog je napisao da zbor ostavlja dojam sigurne intonacije, zajedničkog pjevanja i koherentnosti.
U natjecateljskom programu zbor KUD-a Naša lipa iz Tuhlja pod ravnanjem dirigenta Armanda Slavičeka izveo je sljedeće skladbe: Pie Jesu (Mary Lynn Lighfoot) uz klavirsku pratnju Lane Petrovečki, Mići tanac (Tatjana Merkl), Čardaš (Emil Cossetto), Daj Kato iz Slavonskih slika (Branko Starc). U revijalnom programu zbor je izveo crnačku duhovnu: Go down, Moses i Lollipop Beverly Rossa i Juliusa Dixona.
Nakon sudjelovanja na državnoj smotri 2004., 2006., 2007., 2008., 2009. i 2010. godine bilo bi to sedmi puta da zbor predstavlja Krapinsko-zagorsku županiju na državnoj smotri. Pod dirigentskom palicom Armanda Slavičeka Tuhljani će tako nastupiti na 48. Susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu – Cittanova, 24. i 25. listopada 2015.
U sedamnaest godina djelovanja KUD Naša Lipa sudjelovao je čak petnaest puta na državnim smotrama (s ovogodišnjom nastupom) i to zbor 7 puta, a dramska sekcija 8 puta.

Napišite komentar