Novosti

Asfaltirano novih 795m nerazvrstanih cesta na području općine

Ovog tjedna dovršeno je asfaltiranje  nerazvrstanih cesta na području Općine Tuhelj.

Sukladno Programu građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Općine Tuhelj za 2019. godinu donesenom na sjednici Općinskog vijeća, asfaltirano je novih 795 metara, za što je Općina Tuhelj izdvojila 428.930,26 kn vlastitih financijskih sredstava.

Brže i sigurnije prometovanje tako je osigurano asfaltiranjem dijela nerazvrstanih cesta u Proseniku: odvojak Šućur – Gorup – Pristava (odvojak Skijalište – Gorup) – 290 m, odvojak Gorup – Glogoški (odvojak do kućnog broja 126) – 140 m, odvojak Pocedić – 105 m, odvojak Majerići – Balaškovići – 190 m i u Pristavi: Štih – prema Podgori – 70m.  Izgrađena je i nova makadamska cesta u Tuhlju (odvojak Hercigonja – Pažin) duljine od 110 m ukupnog troška od 4.050,00 kn.

Dovršene radova obišao je načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Projekt asfaltiranja svih navedenih dionica tijekom veljače  prijavili smo na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, no iako smo zadovoljili sve kriterije, iz nama nepoznatog razloga Ministarstvo je odbilo financirati taj projekt. Žao nam je i nadamo se da će se u narednom periodu jasnije oblikovati objektivni kriteriji koji utječu na donošenje odluka o financiranju projekata jer vjerujemo da su naši projekti kvalitetni i nužni za naše mještane –  kako zbog sve većih problema s klizištima, tako i zbog potrebe asfaltiranja cesta na bregovitim područjima. Iako je Ministarstvo odbilo financirati projekt asfaltiranja, mi nismo od toga odustali, nego smo sve dionice asfaltirali  vlastitim financijskim sredstvima  – istaknuo je tom prilikom načelnik.

U narednom periodu planira se i asfaltiranje nerazvrstane ceste u Lenišću, odvojak Krizmanić – Kreševac koji će Općina Tuhelj financirati sa 100.000,00 kn vlastitih sredstava, a dodatnih 100.000,00 kn osigurano je na temelju ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU.

Naposljetku, načelnik je iskoristio priliku i da obiđe radove na izgradnji dječjeg vrtića, koji napreduju sukladno planovima.

Napišite komentar