Novosti

VAŽNA OBAVIJEST 24.03.2020.- izmjena procedure za izdavanje propusnice

Temeljem Upute o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH (Narodne novine broj 35/20), Stožer civilne zaštite Općine Tuhelj  propusnice za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka izdavati će od 25.03.2020. godine na način opisan u nastavku.

 

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti izazvane širenjem koronavirusa COVID – 19. Napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka dozvoljeno je isključivo uz posebne propusnice i to samo u iznimnim situacijama. U tom slučaju stanovnicima Općine Tuhelj propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Općine Tuhelj.

 

Prema odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, općinski stožeri nadležni su za izdavanje propusnica kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka.

Stožer civilne zaštite Općine Tuhelj propusnice može izdati samo i isključivo stanovnicima Općine Tuhelj odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na području općine Tuhelj.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u općini Tuhelj zahtjev za propusnice zbog napuštanje područja općine Tuhelj iz vitalnih obiteljskih razloga, mogu predati na dva načina:

  • ispuniti obrazac koji možete pronaći na linku ispod teksta i poslati ga putem e-maila: opcina.tuhelj@gmail.com
  • na pultu ispred prostorija Općine Tuhelj popuniti obrazac i ostaviti ga u za to predviđenoj kutiji (obrazac možete predati svakog radnog dana od 07,00 do 12,00 sati te subotom i nedjeljom od 09,00 do 11,00 sati)

!!! Zahtjev za propusnicu trebate predati minimalno jedan dan prije potrebnog putovanja – propusnice se izdaju sljedeći dan po zaprimljenom zahtjevu od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 12 sati te subotom i nedjeljom od 9-11 sati.

U zahtjevu za izdavanje propusnice obavezno morate navesti kako želite da Vam se propusnica dostavi:

  • elektroničkim putem, tj. na e-mail koji ste naveli u zahtjevu (tako izdanu propusnicu možete isprintati ili je pokazati na mobitelu nadležnim organima)
  • podizanje propusnice na pultu ispred prostorija Općine Tuhelj.

Dodatne informacije o ovoj temi možete dobiti svakodnevno radnim danom od 07,00 do 15,00 sati te subotom i nedjeljom od 09,00 do 11,00 sati na broj telefona 049/556-105.

Zahtjev za izdavanje propusnice

 

 

Napišite komentar