Novosti

Udruga umirovljenika Općine Tuhelj

Udruga umirovljenika Općine Tuhelj je dragovoljna, samostalna, interesna, socijalna, humanitarna i neprofitna organizacija civilnog društva. Organiziramo izlete i druženja, aktivno sudjelujemo u društvenom životu i razvoju lokalne zajednice s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljeničke populacije na području općine Tuhelj.

Težište djelovanja ostaje sukladno našoj viziji – življenje dostojno čovjeka u zajednici po mjeri osoba treće životne dobi.

Udruga  umirovljenika Općine Tuhelj je do 1993.g. djelovala kao podružnica Općine Klanjec, i te iste godine osnovana je samostalna Udruga umirovljenika Općine Tuhelj. Osnivači su bili, gospođa Milka Kanceljak, gospođa Magdalena Pajk i gospođa Zdenka Soknić. Naša Udruga obuhvaća mjesta: Tuhelj, Pristava, Prosenik, Sveti Križ, Črešnjevec, Tuheljske Toplice, Dubrovčan, Trsteno, Glogovec i Lenišće. Svako od tih mjesta ima svog povjerenika izabranog na godišnjoj Skupštini, koji bez ikakve naknade rade za dobrobit ove Udruge. Ukupan broj članova mijenja se iz godine u godinu, krajem 2017 godine imamo 180 članova i to 175 redovnih i 5 pridruženih članova.

Sa ponosom ističemo da se u Udrugu u 2017 godini učlanilo 18 novih članova.

Da bi postigli zadovoljstvo naših članova organiziramo izlete i druženja, posjećujemo kazalište, priređujemo zabave, a bolesne i nemoćne posjećujemo sa skromnim poklon paketom. Svoje članove na posljednje počivalište ispraćujemo s prigodnim aranžmanom, aktivno sudjelujemo u društvenom životu i razvoju lokalne zajednice s ciljem poboljšanja kvalitete života umirovljeničke populacije na području općine Tuhelj.

Udruga ne posjeduje nikakvo Osnovno sredstvo, pa niti prostor gdje bi se sastajali, stoga se zahvaljujemo Općini Tuhelj i DVD-u Tuhelj, koji nam velikodušno otvaraju vrata, kako bi mogli pripremiti i odraditi osnovne sjednice, skupštine i pokoju proslavu.

Zahvaljujemo se Općini Tuhelj, načelniku, zamjenici i Općinskom vijeću na financijskim potporama za naše projekte i razumijevanju naših potreba.

Zahvaljujemo se na volonterskom radu rukovodstva udruge, tajnice i povjerenika po naseljima te članovima Izvršnog i Nadzornog odbora, koji su svojim nesebičnim radom omogućili da sprovedemo sve planirane projekte.

 

Osobe za kontakt:  predsjednica: Ivanka Tisanić

tel.049/556-540

mob.099/6633-650

Mail ivankaipero@gmail.com

Tajnica: Franciska Balašković

tel. 049/557-054