Novosti

U TUHLJU TRADICIONALNO OBILJEŽEN DAN DRŽAVNOSTI

Na Dan državnosti održan je tradicionalni sportski turnir tuheljskih udruga u 4 discipline: mali nogomet, potezanje užeta, belot i pikado na čičak. Svake godine jedna od tuheljskih udruga organizator je tradicionalnih sportskih igara udruga, a ove godine turnir je organiziralo Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhelj. ????????
Događaj je otvoren uz himnu koju je nakon uvodnih koračnica izveo Puhački orkestar „Lipa“ Tuhelj, a prigodnim riječima za ovako važan datum naše povijesti obratio se i općinski načelnik Mladen Hercigonja. Za revijalnu utakmicu pobrinule su se ekipe sastavljene od roditelja i djece našeg dječjeg vrtića koje su međusobno odmjerili snage. Najboljima u pikadu pokazale su se sestrične Dora i Ana Barlović dok su u belotu (od 14 prijavljenih parova) najuspješniji bili Zdravko Šurina i Damir Kovačićek ispred DVD-a Tuhelj. Predstavnici Lovačke udruge „Srndač“ bili su najjači u potezanju konopa. U nogometu, kod žena pobjedu je odnijelo Kulturno umjetničko društvo „Lipa“, drugo mjesto osvojila je ekipa sačinjena od predstavnica Dječjeg vrtića Potočić Tuheljski i Općine Tuhelj, a treće DVD Tuhelj. Najbolji strijelac bila je Lucija Iveković. Kod muških, najbolja u nogometu bila je Kuburaška udruga „Gromovi zagorja“ koja je u finalu svladala Puhački orkestar „Lipa“ Tuhelj, dok je treće mjesto zauzela ekipa Termi Tuhelj d.o.o. Za najboljeg strijelca turnira proglašen je Karlo Pavlinić.
Uz sportske aktivnosti, najmlađi su guštali na napuhancu kraj dječjeg vrtića dok su vatrogasci imali i svoj kutak s osobnom zaštitnom opremom koju su mogla isprobati djeca. Svim sudionicima i posjetiocima događaja podijeljeno je preko 230 porcija graha i špek fileka, dok je navečer nastavljeno druženje uz glazbeni program pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Biser zagorja.

Napišite komentar