Novosti

U Tuhlju provedene čak dvije volonterske akcije u okviru programa Volonterski centar VolontirAJMO

U ponedjeljak,  16. svibnja 2022. godine uspješno su provedene čak dvije volonterska akcije u okviru programa Volonterski centar VolontirAJMO i to:
“Vježbaj u hladu” i “Stanice u cvijeću“.
??⚘️☘️???
Petnaestak marljivih volontera zajedničkim su snagama ofarbali žardinjere uz autobusne stanice u Tuhlju i Tuheljskim Toplicama te u njih posadili cvijeće. Uljepšan je i prostor uz vježbalište na otvorenom gdje su posađene sadnice kako bi se osigurao hlad za sve one koji se žele rekreirati na otvorenom.
U akciji su sudjelovali volonteri/ke svih generacija (studenti, članovi Udruge umirovljenika Općine Tuhelj, djelatnici i djeca iz dječjeg vrtića te općinski djelatnici). Posebno se zahvaljujemo članovima Udruge umirovljenika Općine Tuhelj koji su usprkos ljetnim vrućinama uložili napor da se ova akcija uspješno sprovede u djelo. ?
Nositeljica projekta VolontirAJMO je Mreža udruga Zagor , a partnerske organizacije su Grad Zabok, Općina Konjščina, Općina Tuhelj, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovna škola Josipa Broza Kumrovec, Osnovna škola Lijepa naša Tuhelj, Srednja škola Konjščina, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Centar za socijalnu skrb Zabok, LAG Zagorje – Sutla , Krapinsko-zagorska županija. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, a isti se provodi od 1.1.2021. do 31.12.2022.
Aktivnost “Vježbaj u hladu” održana je u sklopu projekta PReuzmi AkTIvizam kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Lijepa naša iz Tuhlja i Osnovnom školom Josipa Broza iz Kumrovca. Projekt je financijski podržan kroz Fond za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.
#acfcroatia#acfhrvatska#acfmaliprojekti

Napišite komentar