Novosti

U Tuhlju obilježen Dan državnosti

Tuhljani su  Dan državnosti obilježili  bogatim tradicionalnim programom. Program je započeo u 07,00 sati ujutro nastupom Puhačkog orkestra ”Lipa” te kuburaških udruga  “Munje” i “Gromova Zagorja” koji su pucanjem iz kubura probudili mjesto. U 07,30 sati održana je sveta misa u župnoj crkvi, uz propovijed vlč. Dragutina Šengule. Izaslanstvo Općine Tuhelj i tuheljski branitelji položili su vijence za pale hrvatske branitelje kod spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku te na Novom groblju u Tuhlju.

U 9,30 sati DVD Tuhelj održalo je pokaznu vježbu spašavanja unesrećenih iz zapaljenog stambenog objekta u kojoj su svoje vještine pokazali mlađi članovi vatrogasnog društva, pa ne sumnjamo da je budućnost DVD-a Tuhelj osigurana. Također, zainteresirani su mogli razlgedati novu opremu koju je DVD kupilo u zadnjih godinu dana.

Popodne je bilo rezervirano za tradicionalni sportski turnir u nogometu kojem su ove godine dodane dvije nove discipline, potezanje štrika i bacanje ”kamena” s ramena. Sportski turnir svake godine prema dogovoru organizira druga udruga, a ove godine je to bilo Športsko društvo Tuhelj kojem se zahvaljujemo na dobroj organizaciji i uloženom trudu.

Tuheljske udruge odazvale su se u velikom broju, kao i svih godina. U malonogometnom turniru sudjelovalo je 12 ekipa, a pehar za najbolju ekipu osvojilo je KUD Naša Lipa iz Tuhlja koji su u finalnoj utakmici pobijedili DVD Tuhelj’. 3. mjesto osvojila je ekipa KU ”Gromovi Zagorja”.

U potezanju štrika prvo mjesto osvojila je Etno udruga Kolovrat, a u bacanju ”kamena” s ramena dominirali su članovi ŠD Tuhelj.

Druženje, zajednička večera i zabava uz nastup F-benda potrajali su do dugo u noć.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAPicture-RADOVI 016Picture-RADOVI 017Picture-RADOVI 023Picture-RADOVI 028Picture-RADOVI 034Picture-RADOVI 038Picture-RADOVI 039Picture-RADOVI 050

Napišite komentar