Novosti

U radnoj akciji u Trstenom očišćeno zgarište kuće

Ove subote u Trstenom je organizirana radna akcija čišćenja zgarišta kuće koja je sredinom veljače  izgorjela u potpunosti.

Riječ je akciji u koju su bile uključene članice DVD-a Tuhelj, članovi Savjeta mladih Općine Tuhelj, susjedi i mještani volonteri iz Tuhlja. U ime Općine Tuhelj koordinaciju aktivnosti preuzeo je predsjednik Savjeta mladih Tomislav Tramišak, također Općina je osigurala korištenje traktora s prikolicom za odvoz materijala, potreban radni alat te je financirala okrjepu za volontere.

U cjelodnevnoj akciji petnaestak volontera srušilo je do temelja ostatke konstrukcije drvene kuće te je počišćeno zgarište i sanirana velika količina materijala koji je ostao nakon požara.

„Velika hvala svima koji su se javili na poziv i kroz čitav dan odradili lavovski posao. Također, zahvaljujemo obitelji Hudić na pripremi dodatnog toplog obroka za volontere. Žao nam je zbog nesreće koja je pogodila našu susjedu, a na ovaj način pomogli smo joj da lakše krene sve ispočetka“, zahvalila je svima zamjenica načelnika Veronika Kolman koja je inicirala organizaciju radne akcije.

Napišite komentar