Novosti

U postupku smo donošenja imena novog dječjeg vrtića u Tuhlju

Tekst i fotografije: Zagorski list i portal Zagorje.com

Gradnja dječjeg vrtića u općini Tuhelj veliki je i značajan projekt koji se trenutno gradi. Istovremeno se odvijaju unutarnji i vanjski radovi. U unutrašnjosti vrtića postavljaju se pločice i izvode ličilački radovi, u tijeku je montaža krova na ulazu u vrtić te se vrše pripremni radovi za vanjsko uređenje i postavljanje ograde. Zbog situacije s koronavirusom došlo je do kašnjenja nabavke dijelova za krov na ulazu, tako da ti radovi malo kasne. Nadamo se da to neće značajnije utjecati na rokove izgradnje, kao i da ubuduće zbog navedene situacije neće biti problema oko nabavke drugog materijala.

 

41 potencijalni naziv za novi vrtić

Mještani općine Tuhelj imali su priliku putem e-maila predložiti naziv vrtića. Po završetku roka za dostavu prijedloga, 41 potencijalni naziv dječjeg vrtića u Tuhlju je bio valjan, dok su tri prijedloga bila ista kao i imena okolnih vrtića, zbog čega su oni isključeni iz odabira. Za taj 41 prijedlog potom je kreirana anketa putem Google obrasca u kojoj je, kroz dvotjedno glasanje, pristiglo 80 glasova mještana. Najviše glasova skupio je prijedlog “Tuhi”, čak 23, drugo mjesto je zauzeo prijedlog “Kolijevka snova” s 9 glasova, dok treće mjesto dijele “Potočić” i “Tuhići” sa 7 glasova – rekla je zamjenica načelnika Veronika Kolman. Osim navedenih prijedloga naziva, stanovnici općine Tuhelj predlagali su naziv vrtića po raznim detaljima iz prirode, na kajkavskom narječju, ili po imenima dječjih likova iz crtića. Tako je nešto manji manji broj glasova bio i za nazive “Tuheljski čučeki'”, “Potočnica”, ”Pahuljica”, ”Obloček”, ”Sunčeko Tuhlja”, ”Miki Mouse” i ”Medvjedići dobrog srca”.

 

‘Hvala svima na glasanju’

– U proces donošenja imena dječjeg vrtića željeli smo uključiti i naše mještane kako bismo prikupili što veći broj prijedloga, kako bi ime vrtića bilo u skladu s njihovim željama i idejama, a u konačnici od svih dostavljenih prijedloga izabrali onaj najmaštovitiji i najprikladniji za naš kraj. Zahvaljujemo svima na prijedlozima i angažmanu prilikom glasanja te se radujemo javiti daljnje novosti po pitanju napredovanja završnih radova na izgradnji dječjeg vrtića i donošenju naziva dječjeg vrtića – zaključila je Kolman. Napomenimo i da će konačnu odluku o imenu vrtića donijeti Općinsko vijeće na svojoj sljedećoj sjednici u sklopu Odluke o osnivanju ustanove dječjeg vrtića.

 

Napišite komentar