Novosti

[U DVD TUHELJ STIGLA OPREMA FINANCIRANA SREDSTVIMA EU]

Krajem listopada u DVD Tuhelj stigla je pošiljka vatrogasne opreme u vrijednosti od 217.987,50 kn.
Dobrovoljno vatrogasno društvo Tuhelj početkom ožujka prijavilo je projekt pod nazivom „Izvanredna nabava nove opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene i rashodovane opreme DVD-a Tuhelj“ na Poziv Ministarstva unutarnjih poslova „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“.
Na navedenom pozivu društvo je ostvarilo stopostotno financiranje u iznosu od 279.325,25 kn za nabavu osobne zaštitne opreme, a 21. lipnja potpisan je i ugovor temeljem kojeg je nabavljeno 16 intervencijskih odijela, 6 pari čizama i 7 kaciga.
S obzirom na financijske kapacitete, tokom 2021. godine obnovljen je tek neznatni dio osobne zaštitne opreme, a dio već plaćenih troškova, refundiran je putem predmetnog natječaja te je početkom rujna na račun DVD-a sjelo 49.325,25 kn nenamjenskih sredstava. Predmetna sredstva znatno će doprinijeti u ostatku nabave kako bismo kao humanitarna organizacija služili mještanima sa svom potrebitom opremom. Ovim projektom ćemo uvelike upotpuniti opremljenost društva te dobrovoljcima omogućiti sigurnu i brzu reakciju kako bi vatrogasci bili uspješni u svom radu i na intervencijama.

Napišite komentar