Novosti

Turizam

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE TUHELJ, GRADA KLANJCA I OPĆINE VELIKO TRGOVIŠĆE:

https://www.biserzagorja.hr/

Facebook stranica “Biser zagorja”

 

TURISTIČKA ZAJEDNICA KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE:

https://www.visitzagorje.hr/

Događanja u Krapinsko-zagorskoj županiji

 

TUHELJSKA TERMALNA VODA I BLATO

Tuheljska termalna voda je bogata peloidnim česticama koje se sakupljaju u tvarima nastalima u prirodi tijekom geoloških procesa. Fino usitnjene i pomiješane s vodom, čestice imaju i mineralno i biljno porijeklo. Glavni sastav vode je sumpor, što pojačava njena ljekovita svojstva. Uz sumpor  termalna voda sadrži i natrij, kalij, kalcij, magnezij i stroncij te brojne druge tvari. Posebnost Terma Tuhelj je termalna voda koja se nalazi u baš svim vanjskim i unutarnjim bazenima te na samom izvoru ove ljekovite mineralne vode. Bazeni na izvoru nalaze se u neposrednoj blizini očaravajućeg baroknog dvorca Mihanović. Termalna voda iz Tuhlja spada među ljekovite mineralne vode iz skupine sumpornih voda. Voda, koja na izvoru ima od 32 – 33 stupnja Celzijevih, upotrebljava se za ublažavanje simptoma reumatskih bolesti, postoperativnih procesa i posljedica ozljeda zglobova i kostiju. Blagonaklono utječe i na različita kožna oboljenja, zacjeljuje i njeguje kožu.

Tuheljsko termalno blato je prirodno ljekovito sredstvo i nepresušiv izvor zdravlja i energije, a ubraja se među najbolja ljekovita blata u ovom dijelu Europe. Na izvoru termalne vode prirodne temperature 33 °C stvara se ljekovito peloidno blato primjenjivo u obliku fango terapija. Peloidno blato sazrijeva prirodnim putem na dnu izvora vode, sadrži sitnozrnastu strukturu sa sicilijevim, aluminijevim željeznim, magnezijevim, kalijevim i natrijevim oksidom te sumporom i organskim tvarima.

DETALJNIJE NA: https://www.terme-tuhelj.hr/

Kupanje na vodenom planetu uz 30% popusta

Zahvaljujući Savjetu mladih Općine Tuhelj te suradnji tuheljskog načelnika gospodina Hercigonje i Termi Tuhelj, realizirana je inicijativa da se mještanima općine Tuhelj i okolnih mjesta omogući 30% popusta na kupanje svakim radnim danom.

Kupanje u “Tuheljskima” oduvijek je glavna i najdraža ljetna aktivnosti Tuhljana, što djece, što odraslih, stoga ne sumnjamo da će ova inicijativa obradovati mnoge naše mještane!

Kako do popusta?