Novosti

Tuhljani na vrhu svijeta

Tuheljski natjecatelji Rene i Alen Javorić Ilić kao članovi hrvatske WUSHU reprezentacije otputovali su 28.10.2014.na svjetski kup u Talijanski grad Marina de Carrara gdje se održavalo UNIVERZALNO SVJETSKO PRVENSTVO U BORILAČKIM SPORTOVIMA.

Članovi WUSHU kluba „HRVATSKI VUK TUHELJ“ nastupali su u dva borilačka sporta te ostvarili vrhunski rezultat kojim je njihov dosadašnji rad u potpunosti okrunjen.

Rene Javorić Ilić bio je zlatni u starijoj kadetskoj kategoriji do 50kg, a mečeve je odradio sa Francuzom, Čehom, Englezom i u finalu sa Talijanom, te srebrni u istoj kategoriji po K1 pravilima gdje je u finalu na bodove izgubio od engleskog natjecatelja te osvojio drugo mjesto.

Alen Javorić Ilić bio je brončani u dječjoj težinskoj otvorenoj kategoriji po WUSHU pravilima do 10 godina, a mečeve je odradio sa Rusom, Libanoncem i u borbi za treće mjesto svladao je domaćeg talijanskog natjecatelja.

Nakon osvojene 4 medalje tuheljske braće, Renea i  Alena Javorića Ilića kojemu je ovo bio prvi nastup u sandi (sportu koji je čvrst u udarcima i bacanjima ), pokazali smo da i u našim krajevima postoje pravi svjetski sportaši.

Zagorski članovi Hrvatske juniorske sanda reprezentacije definitivno su potvrdili svoje mjesto u Repki, te su osigurali svoj nastup u ožujku na Europskom prvenstvu u Ateni.

Iako je wushu – sanda scena u Hrvatskoj još u „povojima“ naši dečki su pokazali da su ravnopravni natjecateljima iz tradicionalno jakih wushu nacija, poput Poljske, Rusije, Ukrajine, Češke, Engleske, Francuske i Italije koja se ubraju u prvih 5 nacija u svijetu wushua.

Naši su  borci odradili odličan nastup  no za našeg Alena koji se borio u apsolutnoj dječjoj kategoriji snaga i težina protivnika bila je prevelika jer je to kategorija bez težinske granice.

Upravo uzimajući u obzir snagu talijanske wushu federacije odlučili smo se za iznimno važan iskorak u smislu dogovorene suradnje sa njima, a koja će se manifestirati na način da će naš tim nastupati kao vanjski pridruženi član na talijanskim prvenstvima i to u svim dobnim uzrastima, od djece od 9 godina do seniora.

Za ovo je potrebna velika organizacijska sposobnost i značajna financijska sredstva, ali uvjereni smo da ćemo uspjeti u potpunosti realizirati dogovorenu suradnju, te da ćemo u idućoj sezoni donositi vrijedne sportske rezultate iz Italije.

Čestitke našim sportašima.

wtka2014 151wtka2014 150wtka2014 149wtka2014 015

Napišite komentar