Novosti

Tradicionalna proslava Velike Gospe u Tuhlju i ove godine je okupila mnoštvo vjernika

Svečanom procesijom predvođenom Puhačkim orkestrom “Lipa” i tronom Majke Božje, započela je u Tuhlju proslava Velike Gospe, blagdana Uznesenja Marijina. Svečano misno slavlje predvodio je preč. mons. Antun Sente, ml. rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. U svojoj propovijedi, mons. Sente je istaknuo kako je Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo bila njezina nagrada za poniznost, ustrajnost i vjernost Bogu koju je pokazivala tijekom čitavog života. Time je Marija postala uzorom vjere koji treba slijediti svaki kršćanin u svojem svakodnevnom životu.
Svetu misu svojim su pjevanjem uveličali KUD “Naša lipa” Tuhelj i Klapa Brv, a sudjelovali su župnici Tuheljsko – pregradskog dekanata, predvođeni dekanom, preč. Milanom Juranićem. Nakon svečanog misnog slavlja, vjernici su obišli oltar crkve Uznesenja BDM.
Uz Veliku Gospu, ovih se dana u Tuhlju obilježavaju i Dani Općine Tuhelj, pa je tako slavlje potrajalo tijekom čitavog poslijepodneva. Posjetitelje su zabavljali Ansambl Zagorje i Zvuci Zagorja, a proslavu je obilježio tradicionalno i vatromet u ponoć, u organizaciji Općine Tuhelj i Turističke zajednice općine Tuhelj.

Napišite komentar