Novosti

SVEČANI PRIJEM ZA PUHAČKI ORKESTAR LIPA

Općinsko vodstvo Općine Tuhelj predvođeno načelnikom Mladenom Hercigonjom i njegovom zamjenicom Veronikom Kolmanom danas je upriličilo primanje za Puhački orkestar ‘Lipa’ Tuhelj koji je na nedavno održanoj smotri puhačkih orkestara osvojila zlatnu plaketu s pohvalom u najvišoj, A kategoriji. Orkestar je veliki uspjeh ostvario predvođen dirigentom prof. Ivanom Kšenekom.

Načelnik Mladen Hercigonja istaknuo je kako je vrlo ponosan na orkestar, ali i da iza velikog rezultata stoji i mnogo rada. – Članovi su sve mladi ljudi s područja Tuhlja pa mislim da njihov predan rad i odlični rezultati jesu samo poticaj i drugima da se uključe i krenu baviti glazbom – rekao je Hercigonja uz riječi kako je siguran da ovo nije posljednji veliki uspjeh tuheljskog orkestra. Za članove PO ‘Lipa’ pripremljeni su i pokloni, majice s natpisom ‘Ja volim Tuhelj’ te cvijeće za ženske pripadnice orkestra.

Ispred orkestra nekoliko prigodnih riječi rekla je Lucija Kuhar.  Istaknula je kako je velika čast što je prvi puta organiziran ovakav prijem te da je članovima orkestra želja da se i za 15 i za 100 godina svi Tuhljani sjećaju velikog uspjeha njihovog orkestra.

A veliku pohvalu za svoju izvedbu dobili su i od skladatelja čiju su skladu izvodili. – Hrvatski sabor kulture na svoj Youtube kanal stavio je izvedbe svih orkestara pa i našu izvedbu skladbe ‘Ghost ship’, španjolskog skladatelja Jose Alberta Pina. Upravo je on ispod toga videa čestitao našem orkestru te sam se kasnije javio uz riječi da bi htio surađivati s nama. Mislim da je to uistinu velika stvar – rekla je Kuhar.

Iza orkestra i njihova velika uspjeha je, dodaje, više od stotinjak sati predanog rada i pripreme za državnu smotru. – Dali smo sve od sebe, ali nije nam žao nijednog trenutka – zaključili su članovi.

 

Tekst i fotografije:  portal Zagorje.com

 

Napišite komentar