Novosti

SVEČANI PRIJEM ZA NOVO VODSTVO DVD-a TUHELJ

🚒Općinsko vodstvo Općine Tuhelj predvođeno načelnikom Mladenom Hercigonjom protekle je nedjelje upriličilo primanje za novo vodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuhelj uz radni sastanak.
Načelnik se zahvalio starom vodstvu s kojim je imao dobru suradnju te čestitao novom predsjedniku društva Mirku Pukljaku, zapovjedniku Ivanu Šurini i ostalim članovima Upravnog i Nadzornog odbora. „Htio bih istaknuti da su vatrogasci i u ovim danima pandemije svakodnevno bili uključeni u provedbu svih aktivnosti Stožera civilne zaštite. Radi se o posebnoj humanosti, hrabrosti i požrtvovnosti! Izuzetno sam ponosan na naše vatrogasce, na našu mladež.“ – izjavio je načelnik.
Istaknuo je da su vatrogasci „oslonac“ u najzahtjevnijim situacijama, a kao primjer naveo dežurstvo u karanteni za vozače u Tuheljskim Toplicama. Pozitivno ga je iznenadilo novo „mlado vodstvo“ kojem je zaželio sreću u daljnjem radu uz što manje intervencija i požara. U svom govoru, dotaknuo se i financijske strane, te iznio podatak da je Općina po prvi puta zatvorila stara dugovanja te je u 2021. godinu krenula s mjesečnim uplatama zakonske obveze za tekuću godinu.
Predsjednik društva zahvalio se na prijmu i na danoj podršci te je iznio planove društva o kojima se raspravljalo na radnom sastanku. „U novom mandatu, želja nam je, a prije svega i potreba izgraditi garaže za vatrogasna vozila, postepeno ulagati u nabavu zaštitne opreme, aktivno raditi s djecom i mladeži te djelovati po principu dobrog gospodara.“ – istaknuo je.
Načelnik je ustvrdio da će im biti podrška u njihovim projektima te još jednom zaželio uspjeh u daljnjem radu. 🚒

Napišite komentar