Novosti

Strategija razvoja Općine Tuhelj 2015.-2020.

Strategija razvoja Općine Tuhelj 2015.-2020. je nakon procesa izrade u kojem su sudjelovali brojni mještani kroz radne skupine i partnerska vijeća, usvojena na 14. sjednici Općinskog vijeća održanoj dana 09. ožujka 2016. godine.
Izradu ovog strateškog dokumenta financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u sklopu mjere 7.1.1.
Strategija razvoja općine Tuhelj je planski dokument razvoja Općine Tuhelj koji određuje strateške ciljeve i adekvatne mjere usmjerene prije svega održivom razvoju. Nužno je napomenuti da su za vrijeme njene izrade uvaženi gospodarski, socijalni ekonomski i ekološki aspekti, prostorne karakteristike i lokalni identitet, a strateški ciljevi usklađeni s onima na višoj razini.
U dokumentu je planiran razvoj Tuhlja na način da se potencijal izvora vode u Tuheljskim Toplicama iskoristi u što je većoj mogućoj mjeri. Naša razvojna strategija teži razvoju na svim društvenim područjima, što je složen i zahtjevan zadatak za sve one koji su izabrani i koji će biti izabrani da ga provode.
U gospodarskom smislu naša strategija bazira se na razvoju turizma uz korištenje svih potencijala koji nam pružaju izvori termalne vode u Tuheljskim Toplicama, na pokretanju i jačanju ekološke poljoprivredne proizvodnje, poticanju i razvoju malih obrta i poduzetnika.
U strategiji je posebno naglašen daljnji infrastrukturni razvoj naše općine s ciljem da što više ljudi svoju budućnost veže uz kapljicu vode i kao mjesto življenja odabere našu općinu. Ciljevi u strategiji su ambiciozni i njihova realizacija će ovisiti prvenstveno o našim naporima, stoga i ovim putem pozivamo sve stanovnike Općine Tuhelj da nam se priključe i u skladu sa svojim mogućnostima i afinitetima daju svoj doprinos za naš Tuhelj kao mjesto za zdrav život sretnih ljudi.
Provođenjem naše strategije omogućit će se svim našim mještanima, a i onima koji odaberu naš Tuhelj kao mjesto svog življenja da žive u okruženju čiste i nedirnute prirode sa svom potrebnom infrastrukturom za udoban život.

Strategiju u .pdf. formatu možete pogledati na sljedećem linku:
Strategija razvoja Općine Tuhelj 2015.-2020.

Napišite komentar