Novosti

Savjet mladih održao 3. sjednicu

U subotu, 29. rujna 2018. godine, održana je 3. sjednica Savjeta mladih Općine Tuhelj, na kojoj je donijet i Program rada za 2019. godinu.

Savjet mladih Općine Tuhelj program rada u 2019. godini planiran je u četiri programska područja: 1. Obrazovanje i socijalna politika, 2. Zapošljavanje i poduzetništvo mladih, 3. Demokratsko građanstvo, ljudska prava i održivi razvoj, 4. Zdravlje, sport i kultura.

Pred mladima Tuhlja nalazi se nacrt, odnosno prijedlog Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj. Javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću otvoreno je do subote 06.10.2018. gdje se mogu iznijeti primjedbe i prijedlozi.

Donošenjem ovog dokumenta sistematizirat će se mjere koje su se dosadašnjih godina donosile, te su dopunjene mjerama i aktivnostima na temelju iznesenih prijedloga i potreba mladih tijekom provođenja projekta ”Tuhelj ZA mlade!”. Izrada Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj pruža strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih, na temelju kojih će se u sljedećih pet godina raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima.

Po donošenju Lokalnog programa za mlade (krajem listopada), Savjet mladih će kontinuirano pratiti ostvarenje mjera navedenih u njemu što čini glavne aktivnosti unutar Programa za 2019. godinu.

Uz Program rada za 2019. godinu na sjednici je donesen Zaključak o prihvaćanju novog loga kojeg je dizajnirala potpredsjednica Savjeta Paula Petrinec te Zaključak kojim se  preporučuje Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Tuhelj da u suradnji sa Osnovnom školom Lijepa naša iz Tuhlja organizira prezentaciju rada mladeži, a sve u svrhu poticaja učlanjenja novih članova.

Nastavno na prijedlog iz 2016. godine, ponovno će se uputiti prijedlog načelniku da se s Termama Tuhelj d.o.o. pokuša ishoditi popust za stanovnike Općine Tuhelj.

Predloženi Program rada kreativnim je ocijenila zamjenica načelnika Veronika Kolman koja je također sudjelovala na sjednici.

Program rada Savjeta mladih Općine Tuhelj za 2019. godinu treba odobriti i Općinsko vijeće, na jednoj od sljedećih sjednica.

Odluke i zapisnik možete vidjeti na:

Savjet mladih Općine Tuhelj

Napišite komentar