Novosti

SAVJET MLADIH DONIO PROGRAM RADA ZA 2020. GODINU

Proteklog vikenda Savjet mladih održao je svoju 7. sjednicu na kojoj je donesen Programa rada Savjeta mladih Općine Tuhelj za 2020. godinu, a kojeg je jučer Zaključkom odobrilo Općinsko vijeće Općine Tuhelj.
Nakon donošenja Lokalnog programa za mlade krajem 2018. godine, za svaku kalendarsku godinu Jedinstveni upravni odjel Općine Tuhelj donosi program provođenja aktivnosti, a Savjet mladih Općine Tuhelj u svojem godišnjem planu rada definira koje će aktivnosti provoditi u skladu s indikatorima.
Program rada Savjeta mladih obuhvaća 4 programska područja: Obrazovanje i socijalna politika, Zapošljavanje i poduzetništvo mladih, Demokratsko građanstvo, ljudska prava i održivi razvoj te Zdravlje, sport i kultura. Unutar programskih područja pobrojane su aktivnosti u kojima će sudjelovati njegovi članovi i aktivnosti čije će se provođenje pratiti.
Uz financijsku pomoć Općine Tuhelj, Turističke zajednice te uz pomoć udruga i javnih ustanova namjeravaju provesti navedene aktivnosti u 2020. godini. Valja napomenuti da je jučer izglasan Proračun Općine Tuhelj za 2020. godinu u kojem je planirano 68.500,00 kn za provođenje slijedećih aktivnosti: edukacije i radionice, koncert za mlade, volonterske akcije, večer mladih glazbenih talenata, večer filma – projekcija filma na otvorenom prostoru i izgradnja streetworkout parka.
Uz donošenje programa za iduću godinu, na sjednici je donijeto i Izvješće o provedbi Fitness programa Športskog društva Tuhelj za razdoblje od ožujka do srpnja 2019. godine te prijedlog izvođača za koncert mladih povodom Dana Općine Tuhelj u 2020. godini.
 
Detaljnije o Programu Savjeta mladih Općine Tuhelj na našoj web stranici:
https://tuhelj.hr/wp-content/uploads/2019/12/Program-rada-Savjeta-mladih-Op%C4%87ine-Tuhelj-za-2020..pdf

Napišite komentar