Novosti

Rene Javorić Ilić osvojio srebrnu medalju na otvorenom prvenstvu Balkana

Drugo otvoreno wushu balkansko prvenstvo u organizaciji grčkog wushu saveza održano je u Ateni od 24. do 26. 04. Prvenstvu je nazočilo 450 natjecatelja iz 10 zemalja (Turska, Grčka, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Cipar, Italija, Belgija i Francuska).

Hrvatsku reprezentaciju predstavilo je pet natjecatelja i to kadet Rene Javorić Ilić, juniori Toni Čujić Klenovar i Karlo Hac, seniorke Anamarija Malešević i Lana Belić, dva trenera, jedan sudac i vođa puta. Mala Hrvatska ekipa nastupala je u disciplini qingda (light contakt borbe) i polučila izvanredne rezultate osvojivši tri zlatne i dvije srebrne medalje. Svi naši natjecatelji zaslužuju pohvalu za svoje izvedbe, a posebno je oduševio junior Karlo Hac deklasiravši domaćeg natjecatelja u najatraktivnijoj borbi qingda programa. Odličan dojam pokvarila je povreda (puknuće nožnog palca) kadeta Rene Ilića Javorića koji je morao predati finalnu borbu turskom natjecatelju.
Ovo natjecanje bila je i odlična provjera za našu ekipu, koja u identičnom sastavu ovih dana putuje na Europsko prvenstvo u Bugarsku, gdje s opravdanom dozom optimizma očekujemo dobre rezultate i pokoju medalju naših natjecatelja.

 

Napišite komentar