Novosti

Rekonstrukcija krovišta na OŠ Lijepa naša

Završetkom nastave u OŠ Lijepa naša počeli su radovi na rekonstrukciji krova školske zgrade.
Dio škole na kojem se izvodi rekonstrukcija izgrađen je 1982. godine, a krov je bio pokriven valovitim azbest-cementnim pločama koje su štetne za zdravlje jer sadrže azbest. Županija, kao osnivač škole pomogla je da se riješi problem krovišta koji nije ekološki prihvatljiv. Vrijednost investicije je 606.144,64 kuna. Projekt se financira 80% iz sredstava Fonda energetske učinkovitosti, dok 20% sredstava osigurava Krapinsko-zagorska županija.
Na krovištu se vrši zamjena i sanacija dotrajalih dijelova postojeće nosive krovne konstrukcije, limarski radovi te se postavljaju trapezni krovni izolacijski paneli.
Montirat će se novi krovni prozori koji će davati dovoljno svjetla što je bitno za buduću namjenu. Postavljanjem novog krova škola će ostvariti i uštedu energije potrebne za grijanje jer su paneli od izolacijskog materijala. Predstoji iznalaženje sredstva kako bi se uredila još jedna učionica i knjižnica u tavanskom prostoru te se tako dobile nove prostorije koje će se koristiti za nastavu.
Radove na izmjeni krovišta izvodi Zagorjegradnja d.o.o. iz Kraljevca na Sutli, a nadzor Bening d.o.o. Zabok. Završetak radova predviđa se u prvim danima kolovoza.

Ovom prigodom, u ponedjeljak 20.srpnja OŠ Lijepa naša posjetio je i župan Željko Kolar zajedno sa zamjenicom Jasnom Petek kao i saborska zastupnica Dunja Špoljar. Župan je u prostorijama škole održao konferenciju za medije s temom aktulanih investicija u školstvu na području Krapinsko- zagorske županije.

 

škola 8škola 6škola 2škola 3-001

Napišite komentar