Novosti

Razglednicama za solidarniji svijet

Razglednicama za solidarniji svijet

Povodom Dana eliminacije rasne diskriminacije koji se obilježava 21. ožujka, učenici i učenice sedmog i osmog razreda OŠ Lijepa Naša priključili su se svojim europskim kolegama kampanje P.S. Pokreni solidarnost!, u sklopu koje će svojim sugrađanima slati poruke solidarnosti. Kroz iskustvene radionice bavimo se temama ljudskih prava, solidarnosti, ali i stereotipima, predrasudama i diskriminacijom. Slijedi nam još završno pisanje poruka na razglednice i nasumični odabir imena naših sumještana u Tuhlju!

Na razglednicama koje će stići na Vaše adrese nalaze se fotografije koje govore o različitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje, a koje su rad fotografa i fotografkinja iz Francuske, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Hrvatske. Ovaj projekt temelji se u građanskom odgoju te umjetničkom i kulturnom odgoju i obrazovanju. Inspiriran je projektom kojeg francuska organizacija La Ligue de l’enseignement provodi već 18 godina, a škole iz Hrvatske sudjeluju treću godinu zaredom. Projekt u Hrvatskoj vodi Centar za mirovne studije iz Zagreba.

Stoga, ako u svojem sandučiću pronađete razglednicu, nemojte oklijevati s odgovorom! Voljeli bismo pročitati Vaše misli!

Napišite komentar