Novosti

Radna akcija čišćenja odvodnog jarka u Glogovcu Zagorskom

Mještani naselja Glogovec Zagorski i Lipnica Zagorska zajedno s načelnikom Općine Tuhelj Mladenom Hercigonja prošlog su ponedjeljka, 22. lipnja, organizirali javnu akciju čišćenja odvodnog jarka uz nerazvrstanu cestu u  Glogovcu Zagorskom.

Petnaestak aktivista čistilo je raslinje u jarku uzduž ceste duljine 500 metara i srušilo drvo oraha u neposrednoj blizini jarka, a nakon trosatne akcije družili se uz okrjepu koju je osigurala Općina.

„Općina Tuhelj redovito održava jarke i bankine uz nerazvrstane ceste općinskim traktorom, no zbog specifičnosti terena to u ovom slučaju nije bilo moguće. Stoga zahvaljujem svima koji su se uključili u akciju. Nastojat ćemo i u narednom periodu potaknuti provođenje akcija na drugim potrebitim lokacijama na području općine. Sa svojim idejama i sugestijama mještani se mogu javiti  djelatnicima  Jedinstvenog upravnog odjela, kako bismo  svi zajedno doprinijeli ljepšem okolišu i prohodnijim putevima, a aktivizmom i druženjima nastavili njegovati dobrosusjedske odnose mještana općine”, izjavio je tom prilikom načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Napišite komentar