Novosti

Radionica Ministarstva poljoprivrede u Termama Tuhelj

U Termama Tuhelj ovoga vikenda, 28. i 29. 03. 2015. godine,  održana je  radionica za predstavnike lokalnih medija na temu programa ruralnog razvoja, jednog od najvažnijih programa za povlačenje sredstava za poljoprivredu iz EU fondova. Prezentirane su mjere za koje će biti raspisani natječaji.

Od 11,5 milijardi eura koliko Hrvatska ima na raspolaganju do 2020. godine, 5, 2 milijarde iz 5 velikih fondova vezano je za ministarstvo poljoprivrede. Zbog toga imamo 5, 2 milijarde razloga da Vas lokalne medije koji ste svakodnevno u kontaktu sa svojim slušateljima, gledateljima ili čitateljima, koji imate puno više vremena, puno više energije, sa puno više senzibiliteta i analitike ulazite u određene teme, imamo kao partnere u promicanju onih mogućnosti koje nam stoje korištenjem ovih fondova za naše poljoprivrednike, farmere i ribare –  rekao je obraćajući se predstavnicima lokalnih medija ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Na radionici su novinari detaljno upoznati sa važnosti EU Fondova u razvoju poljoprivrede, te što sve mogu poljoprivrednici financirati kroz Europske fondove. Predstavljene su i mjere Ruralnog razvoja koje su strateški dokument koji bi trebao pridonijeti razvoju hrvatske poljoprivrede i ruralnom razvoju uopće a ujedno je i preduvjet za korištenje sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – fonda iz kojeg će Hrvatskim poduzetnicima biti dostupno nešto više od 2 milijarde eura u narednih sedam godina.

 

Napišite komentar