Novosti

PROSLAVA DANA DRŽAVNOSTI

Program uz obilježavanje Dana državnosti u Tuhlju započeo je na Trgu u Tuhlju,  nekoliko minuta prije 07,00 sati gromoglasnim  pucnjevima iz  kubura članova  Kuburaške udruge  Gromova Zagorja. 
Nakon pucnja uživali smo u prekrasnim zvucima puhačkih instrumenata članova Puhačkog orkestra Lipa Tuhelj.
Tradicionalno se na Trgu okupe Tuhljani, predstavnici mnogobrojnih tuheljskih udruga, članovi Općinskog vijeća te se svim prisutnima obraća općinski načelnik sa čestitkom povodom Dana državnosti.
 
U župnoj crkvi Uznesenja BDM  Tuhelj održana je sveta misa za domovinu, a u 8,30 sati položeno je cvijeće i svijeća kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku zajedno sa delegacijom Krapinsko-zagorske županije, predstavnicima susjednih općina  i hrvatskim braniteljima.

Općinski vijećnici i načelnik Općine Tuhelj položili su cvijeće i zapalili svijeću kod križa na Novom groblju Tuhelj za poginule hrvatske branitelje s područja općine       
U popodnevnim satima pod pokroviteljstvom općine, a u organizaciji KU Gromovi zagorja organiziran je malonogometni turnir  općinskih udruga i gospodarskih subjekata s područja općine.

Napišite komentar