Novosti

PRORAČUN OPĆINE TUHELJ U 2021. godini 9,2 mil. kn

Bez obzira na situaciju s koronavirusom, u 2020. godini  na području općine Tuhelj uspješno su završeni svi planirani projekti na izgradnji komunalne infrastrukture, a projekt izgradnje dječjeg vrtića pred samim je krajem.

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tuhelj koja je održana elektroničkim putem usvojen je proračun za 2021. godinu, koji iznosi 9,2 milijuna kuna ili 8% više naspram planiranog ostvarenja tekuće godine. Načelnik Mladen Hercigonja ističe kako je proračun planiran realno s rizikom neizvjesnosti završetka pandemije, ali ujedno ostvariv, socijalno osjetljiv i razvojan. Osluškujemo naše građane, pritom prvenstveno mislim na činjenicu da se najveći udio ulaganja u proračunu odnosi na razvoj komunalnog programa i infrastrukture i sustav odgoja i naobrazbe što je bio i primarni cilj Općine da se stvore uvjeti normalni za 21. stoljeće, odnosno da se predškolski program provodi u dječjem vrtiću. Za nas je novost proračunski korisnik „Dječji vrtić Potočić Tuheljski“ za kojeg je udio općinskih sredstava planiran u iznosu od 500.000 kn ili 62% ukupno predviđenih troškova. Sljedeće godine mještane čekaju brojni projekti i programi kojima će se poboljšati život djece i mladih, raditi na zaštiti okoliša i unapređenju životnog standarda svih građana te urediti općina. Od najznačajnijih kapitalnih investicija istaknuo bih: parkiralište u centru Tuhlja, park s fontanom u Tuheljskim Toplicama, izgradnja dječjeg igrališta, izrada projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa u Bolničkoj ulici i šetnice uz potok Horvatska, asfaltiranje nerazvrstanih cesta te proširenje i modernizacija javne rasvjete, a sve prema Programu građenja komunalne infrastrukture.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nije se održala javna tribina o prijedlogu Proračuna, koju  Općina Tuhelj inače redovito organizira od 2017. godine, no, stanovnicima Općine Tuhelj na kućne adrese stigao je Proračunski vodič za građane kao članak u 9. izdanju Tuheljskog lista,  godišnjeg informativnog lista Općine Tuhelj. U vidu transparentnosti, provedeno je i savjetovanje sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja predmetnog dokumenta.

            Vjerujem i nadam se da ćemo po završetku ove nesretne korona krize uspjeti nadoknaditi sva otkazana događanja te da će se bogati društveni, sportski i kulturni život po kojemu je Tuhelj poznat ponovno uspostaviti. – zaključuje načelnik Hercigonja.

Napišite komentar