Novosti

Pronađimo počinitelja!

Tijekom noći s 3. na 4. lipnja 2021. godine nepoznata osoba odbacila je veću količinu nesortiranog otpada na parkiralište kod Novog groblja u Tuhlju.

Općina Tuhelj ulaže velike napore kako bi naš okoliš ostao čist te kako bismo otpad zbrinjavali na propisan i ekološki prihvatljiv način. Nedavno je na prijedlog Savjeta mladih održana akcija čišćenja divljih odlagališta otpada, komunalni otpad se odvozi redovito ponedjeljkom s kućnog praga, a jedan tjedan u mjesecu se odvoze papir (ponedjeljak) i plastika (četvrtak). Svi naši mještani  i vlasnici kuća za odmor uz predočenje osobne iskaznice i računa za odvoz smeća mogu veće količine otpada (kao što je ova na slici) sortirati i odnijeti u reciklažno dvorište u Klanjec gdje će se taj otpad propisno zbrinuti. Također, komunalno poduzeće Zelenjak d.o.o. vrši odvoz glomaznog otpada jednom godišnje gdje se također mogu predati veće količine otpada.

Uz sve date mogućnosti za propisno zbrinjavanje otpada, ponovno smo svjedoci ljudske nebrige i bahatosti, s obzirom da pojedinci u našoj okolini smatraju da je u redu sav otpad od čišćenja kućanstva/vikendice (stare ležaljke, plastična ambalaža, kartonska ambalaža od kućanskih aparata, stiropor…) ostaviti  posred parkirališta kod groblja, ne vodeći brigu o zajednici u kojoj živimo, a pogotovo ne uzimajući u obzir poštovanje prema osobama koje počivaju na našem groblju.

Nepropisno odbačeni otpad stvara nepotrebni trošak jer se njegovo uklanjanje financira iz proračuna Općine Tuhelj na teret svih nas, a sve radi neodgovornih pojedinaca.

Još jednom, apeliramo na sve mještane, vlasnike vikend kuća i prolaznike, ukoliko uočite nepropisno odlaganje otpada, prijavite ga (ako želite, možete anonimno) Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Tuhelj na 049/556-105 ili na e-mail općina.tuhelj@gmail.com putem obrasca koji možete preuzeti ispod teksta.

Obrazac-prijava-nepropisno-odbačenog-otpada

Napišite komentar