Novosti

Projekt “Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja”

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi EU projekt „Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Glavni cilj projekta jest povećati mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba i pripadnika marginaliziranih skupina.

Cilj projekta se, između ostalog, ispunjava provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, odnosno organizacijom provedbe programa prekvalifikacija za ciljnu skupinu u institucijama koje provode tu djelatnost (srednje škole, pučka otvorena učilišta… s područja KZŽ). Važno je napomenuti kako nakon formalne verificirane edukacije polaznici stječu diplomu, odnosno kvalifikacija se upisuje u radnu knjižicu. Edukacija je za polaznike potpuno besplatna, kao i putni trošak odlaska i povratka s edukacije (isto je osigurano financijskim sredstvima projekta).

 GDCK Krapina trenutno je u procesu prikupljanja informacija o tome koji se programi za prekvalifikaciju nude u Krapinsko-zagorskoj županiji, kao i u procesu identifikacije zainteresiranih osoba – kandidata formalnih verificiranih edukacija, a kako bi se do jeseni mogle oformiti grupe i kako bi se započelo s edukacijom.

Svi zainteresirani se mogu javiti u Crveni križ Krapina radi evidencije i daljnjih dogovora.

 

 

 

 

Napišite komentar