Novosti

Blagdan Velike Gospe u Tuhlju

Veliku Gospu je u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tuhlju 15. kolovoza 2019. proslavio velik broj vjernika. Koncelebrirano misno slavlje na otvorenom predvodio je vlč. Josip Čulig, župnik u Velikom Trgovišću, u suslavlju sa susjednim svećenicima. U homiliji je vlč. Josip istaknuo slike 4 majke koje svaki čovjek vjernik ima u svojem životu, naglasivši da je ovo proštenje dokaz naše ljubavi prema Bogu i Blaženoj Djevici Mariji.

Prije misnog slavlja bila je pobožnost križnog puta na župnoj Kalvariji te procesija s tronom Majke Božje kroz Tuhelj, u pratnji djevojaka u bjelini. Pjevali su združeni župni zborovi iz Tuhlja i Kumrovca, zbor mladih Plamen srca i KUD Naša lipa Tuhelj, a svirao je puhački orkestar Lipa Tuhelj. Mladi u narodnim nošnjama su na oltar prinijeli kao dar kruh, vino, vodu, sjeme i Časoslov.

Velikoj Gospi prethodila je trodnevna duhovna priprava u kojoj su ispovijedali i misna slavlja predvodili vlč. Ivan Režek iz Velike Erpenje i vlč. Dragutin Šengula, župnik u Tuhlju. Prve večeri pjevao je zbor mladih Plamen srca, a poslije mise bila je pobožnost križnog puta. Druge večeri poslije mise je bila procesija na groblje i molitva za odrješenje pokojnih, a svećenici i ministranti pohodili su grobove pokojnih svećenika. Treće večeri poslije mise bio je koncert KUD-a Naša lipa Tuhelj.

 

 

 

 

Napišite komentar