Novosti

PRIGODNI BOŽIĆNI PAKETI ZA SOCIJALNO UGROŽENE OBITELJI

USUSRET BOŽIĆU
Prigodom nadolazećeg blagdana BOŽIĆA općinski načelnik Mladen Hercigonja i djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela podijelili su prigodne pakete socijalno ugroženim stanovnicima.        Ukupno je podijeljen 41 paket socijalno ugroženim obiteljima, 6 paketa za obitelji s malodobnom djecom te 3 paketa za osobe s posebnim potrebama koje su smještene u udomiteljskim obiteljima.
Korisnike za dodjelu prigodnih paketa predlaže Socijalno vijeće Općine Tuhelj, zaključak o dodjeli donosi Općinski načelnik, a sve na temelju općinske Odluke o socijalnoj skrbi.
Prijašnjih godina za korisnike paketa se uz podjelu organiziralo druženje u Vatrogasnom domu, no povodom ovih blagdana paketi su podijeljeni na kućnom pragu korisnika, vodeći brigu o svim epidemiološkim mjerama.
Ovim skromnim doprinosom u vidu namirnica i osnovnih higijenskih potrepština Općina Tuhelj želi olakšati svojim najugroženijim stanovnicima blagdane te im pokazati da i u ovoj situaciji svjetske pandemije i ekonomske neizvjesnosti nisu sami.
I ovoga puta, svojom inicijativom dodatno su se uključili i članovi Savjeta mladih koji su ispekli kolače i na taj način pokazali solidarnost prema starijim osobama koji su se ovom malom znaku pažnje jako razveselili. ???

Napišite komentar