Novosti

Predstavnici DND Tuhelj i Općine Tuhelj na 11. susretu gradova i općina prijatelja djece

Pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, Krapinsko – zagorske županije i Saveza društava Naša djeca Republike Hrvatske, 14. listopada 2017.g. u Stubičkim Toplicama održan je 11. Susret gradova i općina prijatelja djece.

U Hotelu Matija Gubec okupilo se 22 predstavnika gradova i općina Republike Hrvatske koje nose počasni status ”Grad / općina prijatelj djece”, te oko 150 uzvanika. Susretu su prisustvovali i predstavnici Društva Naša djeca Tuhelj i zamjenica načelnika Općine Tuhelj Veronika Kolman.

Za sve sudionike domaćini Općina Stubičke Toplice i Društvo Naša djeca Stubičke Toplice pripremili su glazbeno-umjetnički program te niz zanimljivih i edukativnih sadržaja s temom “Tradicija i poduzetništvo”. O temi poduzetništva na okruglom stolu koji je organiziran za odrasle sudionike govorila je Vesna Marović, viša savjetnica za učeničko poduzetništvo, Brigitte Gmaz o temi tradicije i poduzetništvu u OŠ “Vladimir Bosnar”, učiteljica Monika Barić o projektu “Trnina” te Maja Štefanec Herak o tradicijskom vrtu DV-a “Zvirek”. Za djecu su organizirane radionice lončarstva, izrade licitara, drvenih igračaka, tradicijskog veza i streličarstva. Po završetku, sudionici su posjetili  Dvorac Oršić i Gupčevu lipu.

Podsjećamo, Općina Tuhelj  stekla je počasni status ”Općina prijatelj djece” 2013. godine, a u Krapinsko – zagorskoj županiji takav status nosi još devet jedinica lokalne samouprave: Zabok, Pregrada, Radoboj, Mače, Bedekovčina, Sveti Križ Začretje, Zlatar Bistrica i Stubičke Toplice. Ovo je prvi puta da je jedna općina domaćin ovog nacionalnog Susreta.

Napišite komentar