Novosti

Poziv na javnu tribinu o izradi novog pravilnika za dodjelu novčanih pomoći studentima i učenicima

Poštovani studenti/ice,  učenici/ice i ostali zainteresirani mještani Općine Tuhelj

pozivamo Vas na javnu tribinu o izradi novog pravilnika za dodjelu novčanih pomoći studentima i učenicima Općine Tuhelj.

Tribina će se održati u subotu, 04.02.2017. godine  u prostorijama OŠ Lijepa naša (Tuhelj 54, Tuhelj) s početkom u 17,00 sati. Tribinu će voditi voditeljica LAG-a Zagorje – Sutla Tajana Broz .

U općini Tuhelj je na snazi Pravilnik o kriterijima i postupku za dodjelu pomoći učenicima srednjih škola i studentima (Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije br. 12/05) koji je Općinsko vijeće Općine Tuhelj donijelo na sjednici 15.09.2005. godine.  Pravilnik možete pročitati na linku ispod teksta.

Kao što vidite, od donošenja Pravilnika prošlo je 11 godina te je na 19. sjednici Općinskog vijeća (koja je održana 24. studenog 2016. godine) izražena potreba za donošenjem novog pravilnika koji bi bolje odražavao potrebe naših studenata i učenika. Poradi toga, na navedenoj sjednici donesena je Odluka o osnivanju Komisije za izradu Pravilnika o kriterijima i postupku za dodjelu pomoći učenicima srednjih škola i studentima. U Komisiju su od strane Općinskog vijeća imenovani Veronika Kolman, Snježana Romić i Armando Slaviček. Osim predstavnika Općinskog vijeća,  u Komisiju će se odabrati jedan član ispred Savjeta mladih Općine Tuhelj te jedan predstavnik studenata.

Komisija će biti zadužena da za sjednicu Općinskog vijeća pripremi prijedlog novog Pravilnika te će se od akademske/školske godine 2017/18. primjenjivati novi pravilnik.

S obzirom da se javna tribina direktno tiče Vaših prava, molimo Vas da se odazovete pozivu te svojim sudjelovanjem pridonesete izradi novog pravilnika.

Pravilnik iz 2005.godine – novčane pomoći studentima i učenicima

Napišite komentar