Novosti

Potpisani ugovori o dodjeli novčane pomoći učenicima i studentima

U subotu 09.12.2017. načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja potpisao je ugovore s tuheljskim učenicima i studentima kojima Općina Tuhelj  pomaže studente mjesečnim financijskim iznosima od 350,00 do 500,00 kn, odnosno učenike za deficitarna zanimanja i one koji borave u mjestu školovanja  s mjesečnim iznosom od 300,00 kn.

Pravo na novčanu pomoć za školovanje  tijekom 9 mjeseci školovanja ostvarili su uz podneseni zahtjev svi redoviti učenici srednje škole prema kriteriju deficiranih zanimanja i boravka u mjesta školovanja, te  svi  redoviti studenti koji imaju prebivalište na području općine.

Općina Tuhelj nedavno je donijela novi  Pravilnik o kriterijima i postupku za dodjelu pomoći učenicima srednjih škola i studentima, uz prethodno savjetovanje sa studentima i učenicima na javnoj tribini. Prijedlog pravilnika sastavila je komisija koju su činili predstavnici Općinskog vijeća Općine Tuhelj, Savjeta mladih Općine Tuhelj i studenti izabrani na održanoj javnoj tribini. Prije usvajanja od strane Općinskog vijeća pravilnik bio i  na online javnoj raspravi tijekom mjesec dana. Tako od ove školske godine uz kriterij boravka u mjestu školovanja učenici su novčanu pomoć mogli ostvariti i za školovanje za deficitarna zanimanja.  Novost je prilikom dobivanja studentskih novčanih pomoći to što postoji mogućnost ostvarivanja dodatnih bodova na temelju uspjeha u školovanju, socijalnog statusa i  školovanja za deficitarna zanimanja. Bodovanjem pristiglih zahtjeva utvrđena je rang lista na temelju koje su se dodijelila novčana sredstva.

Za novčane pomoći učenicima i studentima Općina Tuhelj tijekom školske/akademske godine izdvojit će ukupno 96.300,00 kn.

 

 

 

 

 

 

Napišite komentar