Novosti

Potpisan ugovor o sufinanciranju projekta ”Tuhelj ZA mlade!”

Načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i njegova zamjenica Veronika Kolman u utorak 31. listopada 2017.g. potpisali su s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ugovor o sufinanciranju projekta ”Tuhelj ZA mlade!”. Vrijednost navedenog projekta iznosi 58.500,00 kn, a 70 posto, odnosno 45.000,00 kn, sufinancirat će Ministarstvo.

Tijekom narednih godinu dana Tuhljane očekuje niz aktivnosti u sklopu projekta kojim će se istražiti želje, potrebe i problemi  mladih na području općine: radionice, anketni upitnici, sportska i društvena događanja, a na temelju prikupljenih informacija donijet će se Lokalni program za mlade Općine Tuhelj.

Takav strateški dokument definirat će odnos općinske vlasti prema mladima u narednih 5 godina, a uključivat će konkretne mjere i aktivnosti, njihove provoditelje, za to predviđena financijska sredstva i rokove provedbe – sve s ciljem poboljšanja položaja  mladih i većeg uključivanja mladih u procese donošenja odluka.

Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Športskim društvom Tuhelj i Mrežom udruga Zagor, te u suradnji sa Savjetom mladih Općine Tuhelj i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Općine Tuhelj.

”Svjesni smo kako je svakodnevno potrebno graditi kvalitetne životne uvjete mladih u našoj općini,  i ovo je jedan od načina da sve mjere i aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja mladih koje ćemo provoditi u budućnosti svedemo u jedan strateški dokument. Takav dokument nas obvezuje na provođenje mjera sukladno željama mladih, te će za navedeno u narednim godinama osiguravati sredstva u općinskom proračunu. Dugoročno ćemo na taj način posredno djelovati na dobrobit svih stanovnika općine”, istaknuo je načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Projekt ”Tuhelj ZA mlade!”  sufinancira se na temelju odluke Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za financiranje projekata usmjerenih mladima za financijsku potporu iz raspoloživih sredstava dijela prihoda od igara na sreću i Državnog proračuna za 2017. godinu – podvrsta III. Lokalni i regionalni programi za mlade. U Krapinsko-zagorskoj županiji lokalni program do sada su donijeli samo gradovi Oroslavje, Pregrada, Zabok i Donja Stubica, stoga je Tuhelj, uz Općinu Bedekovčina, prvi među općinama u županiji koji donosi svoj lokalni program za mlade.

 

Napišite komentar