Novosti

Posjet delegacije Općine Tuhelj Dolenjskim Toplicama

U subotu, 22.srpnja 2017. delegacija Općine Tuhelj posjetila je Dolenjske Toplice s kojom je 2010. potpisana Povelja o suradnji i prijateljstvu.

Tijekom manifestacije Dana Občine Dolenjske Toplice organizirani su razni društveni sadržaji, a posebna zanimljivost bila je kuhanje gulaša tri župana u kojem su sudjelovali  župan Dolenjskih Toplica Jože Muhič, i načelnici pobratimljenih općina: načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i predsednik Opštine Rekovac Aleksandar Đorđević. Uz načelnika, delegaciju Općine Tuhelj činili su zamjenica načelnika Veronika Kolman, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Tomislav Tramišak i stručna suradnica Ivana Cvetko.

”Mnogo je razloga za suradnju i prijateljstvo općina Dolenjske Toplice i Tuhelj s obzirom na  velik broj udruga koje njeguju bogatstvo kulturno-umjetničke baštine mjesta kroz aktivnosti u organizaciji brojnih manifestacija kao i gostovanjima van općine, te s obzirom na  wellness, zdravstveni i kongresni  turizam koji je na temeljima bogatstva termalnih izvora ujedno i osnova razvitka obje općine. No ono što nas najviše povezuje jest i ono najvažnije: međusobna povezanost naših stanovnika obiteljskim i prijateljskim vezama”, poručio je tom prilikom načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

 

 

Napišite komentar