Novosti

POKAŽIMO DA IMAMO VELIKO SRCE ZA LUCIJU ❣️

Poštovane Tuhljanke i Tuhljani,
Lucija, učenica 2. razreda OŠ Lijepa naša nalazi se na liječenju na onkološkom odjelu bolnice Rebro. Boluje od leukemije i za ozdravljenje joj je potrebna transplantacija koštane srži.
Pomozimo joj u borbi protiv teške bolesti davanjem krvi na tipizaciju. Testiranju mogu pristupiti svi u dobi od 18 do 40 godina bez liječničke uputnice.
Tipizaciju tkiva (tj. vađenje epruvete krvi) možete napraviti u sljedećim ustanovama:
–  KBC Rebro (Kišpatićeva 12, zelena zgrada, suteren, soba br. 9, svakim radnim danom od 8 do 14 sati)
–  Zavod za transfuziju krvi (Zagreb, Petrova 3, u vremenu od 7:30 – 19:00 sati i subotom od 7,30-15,00 sati)
Prilikom davanja krvi, potrebno je napomenuti da se daje za Luciju Barac.
Također, pregovara se sa Zakladom Ana Rukavina o organizaciji davanja krvi na tipizaciju u Tuhlju,  no o tome ćemo Vas obavijestiti na vrijeme. U zadnje vrijeme Zaklada Ana Rukavina nije organizirala davanja na terenu radi epidemije koronavirusa, no nadamo se da će se s poboljšanjem epidemiološke situacije ponovno pokrenuti terensko davanje krvi.
Za sve dodatne informacije molimo da kontaktirate ravnateljicu OŠ Lijepa naša i predsjednicu Društva naša djeca Tuhelj gđu Snježanu Romić na mob. 091/4541377 ili Jedinstveni upravni odjel Općine Tuhelj na 049/556-105 ili 049/557-244.
Odazovite se na ovu akciju u što većem broju!
Molimo Vas da budete humanist, da odvojite nekoliko sati i da davanjem krvi na tipizaciju, povećate mogućnosti za pronalazak donora. Lucija je jaka i hrabro se bori zajedno sa svojom obitelji koja prolazi teške dane.
Vjerujem u veliko srce naših sumještana, lijek je u nama!
Ova objava je odobrena od strane Lucijinih roditelja.
Načelnik Općine Tuhelj
Mladen Hercigonja

Napišite komentar