Novosti

Počela gradnja dječjeg vrtića u Tuhlju

Sastankom odnosno koordinacijom svih uključenih strana i obilaskom gradilišta krenula je gradnja novog dječjeg vrtića u Tuhlju. Vrtić se sufinancira iz Mjere 7.4.1. u stopostotnom iznosu prihvatljivih troškova. Ugovorena cijena izgradnje je oko 20 posto veća od planirane projektne cijene, odnosno iznosi 7 milijuna i 953 tisuće kuna, a izvođač radova je tvrtka MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Zadovoljan sam s ugovorenom cijenom, izvođač je kvalitetan i ima sve potrebne reference na ovakvim i sličnim građevinama pa ne očekujem probleme na samom izvođenju radova – napomenuo je ovom prilikom načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, istaknuvši da se radi o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u općini. – Nikad nije bilo toliko ulaganja u neki projekat u Tuhlju, to je zajedno sa školskom sportskom dvoranom jedan od najvećih projekata. Bez vrtića u 21. stoljeću mladim obiteljima je nemoguće funkcionirati. Ja volim reći da je ruralni način života odavno izgubljen, mi jesmo ruralno područje, no način života je urban, a jedna takva ustanova omogućit će mladim obiteljima da riješe probleme čuvanja svoje djece dok oni obavljaju svoje radne zadaće i obaveze. Želim zahvaliti mještanima Tuhlja, a i pogotovo mladim obiteljima, na strpljenju što su toliko čekali da počnemo s izgradnjom. Zaista sam veseo i ponosan i uvjeren da će radovi biti izvedeni u roku i kvalitetno – napomenuo je načelnik Hercigonja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rok za završetak radova je 18 mjeseci, no u planu je da završe i ranije. Vrtić će biti prizemnica površine 500 kvadrata, podijeljena na dva krila. –U jednom će dijelu obitavati djeca, a drugi je tehnički dio, povezan hodnikom. Kapacitet vrtića je 42 djece, što je prema sadašnjim potrebama optimalno. U projektu vrtića je jedna multifunkcionalna dvorana koju u budućnosti vrlo brzo možemo pretvoriti u prostor za još jednu grupu od 24 djece, uz vrlo mala financijska ulaganja, ako će za to biti potrebe, što bi me veselilo – dodao je načelnik. Krunoslav Pavlinić, direktor i vlasnik tvrtke MDK Građevinar iz Velikog Trgovišća izrazio je zadovoljstvo što će opet graditi na domaćem terenu. – Veselimo se što se ulaže u kapitalne objekte na području Zagorja. Ovo je već drugi vrtić na kojem počinjemo s radovima. Dat ćemo sve od sebe da zadovoljimo tražene rokove i projektni zadatak u traženoj kvaliteti na zadovoljstvo svih sudionika u građenju odnosno da radove što prije završimo – rekao je Krunoslav Pavlinić.

 

 

 

 

Napišite komentar