Novosti

OŠ Lijepa naša Tuhelj domaćin Državnog natjecanja iz Geografije

OŠ Lijepa naša  Tuhelj bila je domaćin Državnog natjecanja iz Geografije od 5. do 7. 6. 2023. godine. Sudionici natjecanja bili su 139 natjecatelja, 101 mentor i 23 članova Povjerenstva.
Natjecanje je otvoreno 5. lipnja u Hotelu Well u Termama Tuhelj gdje su učenici OŠ Lijepa naša, Glazbene škole Pregrada i Zabok održali prigodan program na kajkavskom izričaju. Čestitke svim izvođačima i njihovim mentorima na programu koji je dobio pohvale prisutne publike.
Svečanom otvorenju prisustvovali su i ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, predsjednik Hrvatskog geografskog društva i Državnog povjerenstva za natjecanje iz geografije Mladen Maradin, načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, zamjenica župana Jasna Petek, a natjecanje je otvorila predsjednica Vijeća učenika OŠ Lijepa naša Tuhelj Petra Franceković. Drugog dana natjecanja učenici su pisali istraživačke radove u školi, a za mentore je organizirano stručno predavanje u Hotelu Well Termi Tuhelj. O bogatstvu ponude Hrvatskog zagorja u svojim su predavanjima govorile Sanja Škrinjar, voditeljica Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, voditeljica Dvora Veliki Tabor Renata Dečman, mag. hist. muzejska pedagoginja Tatjane Brlek iz Muzeja „Staro Selo“ Kumrovec te ravnateljica Dijana Hršak Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije Zagorje zeleno.
Nakon pisanja pisanih ispita 7. lipnja organiziran je posjet Muzeju „Staro Selo“ Kumrovec za natjecatelje i mentore. Poslijepodne su u Hotelu Well u Termama Tuhelj proglašeni najbolji te
podijeljene nagrade koje su osigurale izdavačke kuće u suradnji s Hrvatskim geografskim društvom, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, TZ područja Tuhelj, Klanjec i
Veliko Trgovišće te Srednja škola Bedekovčina i OŠ Lijepa naša. Čestitamo svim sudionicima, a posebno osvajačima prvih mjesta.

Organizatori natjecanja bili su Agencija za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatsko geografsko društvo uz domaćine OŠ Lijepa naša te Krapinsko- zagorsku županiju i Općinu Tuhelj.

 

 

 

Napišite komentar