Novosti

Općinsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji sa SOS telefonom KZŽ organiziralo je okrugli stol povodom Međunarodnog dana zagrljaja

Proteklog petka u prostorijama Općinske vijećnice u Tuhlju održan je Okrugli stol pod nazivom „SOS telefon i Savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije“.

Gošće izlagateljice na Okruglom stolu bile su Nina Očko, voditeljica SOS telefona i Tajana Broz predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije koje su upoznale okupljene s problematikom nasilja nad ženama i općenito obiteljskog nasilja na našem području.

Na području naše županije SOS telefon za žene žrtve nasilja djeluje od 2012., a tijekom četiri godine postojanja telefona,  u razdoblju od 2012. do 2016., zaprimljeno je oko 200-ak poziva žena koje su se obratile za pomoć. Žene žrtve nasilja mogu se potpuno anonimno obratiti za pomoć na brojeve SOS telefona 049 639 281 utorkom i četvrtkom od 12 do 18 sati, na 091 639 2810 ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 15 sati, ili svakodnevno putem e-maila na sos@cesi.hr – izvijestila je Nina Očko.

– Krajem protekle godine počelo je s radom i Savjetovalište za žene žrtve nasilja. Prostor u Zaboku ustupio je Zavod za javno zdravstvo, koji se pomalo uređuje uz pomoć Županije i donatora – rekla je Tajana Broz ujedno ukazavši na problem nepostojanja „Sigurne kuće“,  kao vrste socijalnog stambenog zbrinjavanja žrtava nasilja na području KZŽ.

Okupljene sudionike pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Darko Medvedec izrazivši zadovoljstvo što se kroz ovakav oblik edukacija ukazuje na problem nasilja. Okrugli stol organiziralo je povodom Međunarodnog dana zagrljaja, Općinsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova  u suradnji sa SOS telefonom. Predsjednica Povjerenstva Snježana Romić pozdravila je prisutne i najavila brojne aktivnosti  koje  tuheljsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova planira tijekom 2017. godine.

okrugli stol 2okrugli stol oprs- okrugli stolRavn spolova 20012017

Napišite komentar