Novosti

Dječje vijeće

20.12.2021.
Gabriela Lepej nova je dječja načelnica, a Mihael Ban njen zamjenik. Na konstituirajućoj sjednici 10. saziva Dječjeg vijeća Tuhelj izabrano je novo vodstvo nakon drugog kruga glasanja. U prvom su krugu Gabrijel i Mihael bili izjednačeni, a zatim je jedan glas prevagnuo na Gabrielinu stranu.
Konstituirajućoj sjednici bili su nazočni načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, predsjednik Općinskog vijeća Robert Romić, voditeljica Dječjeg vijeća Snježana Romić i članica Izvršnog odbora DND Tuhelj Natalija Knezić-Medvedec. Novom vodstvu DV poželjeli su puno suradnje i uspješno vođenje Dječjeg vijeća.

 


12.12.2019.

Mihael Ban novi je Dječji načelnik Dječjeg vijeća Općine Tuhelj. Njegova zamjenica je Lucija Tušak, a Lorena Tkalec okušat će se kao tajnica.
Uz kakao s načelnikom, grickalice i ozbiljan rad, 11. prosinca konstituirano je Dječje vijeće Općine Tuhelj u 9. mandatu. Konstituiranje je održano baš na dan kad je DND Tuhelj slavio 15. rođendan.
Sjednici su nazočili načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, predsjednik Općinskog vijeća Robert Romić, predsjednica DND-a Tuhelj Snježana Romić, pedagoginja OŠ Lijepa naša i članica Izvršnog odbora DND TUHELJ Natalija Knezić-Medvedec te 13 novoizabranih dječjih vijećnika/ca. Predsjednica DND-a upoznala je nove vijećnike i vijećnice sa Statutom Dječjem vijeća i njihovim obvezama nakon čega su položili svečanu prisegu. Načelnik općine gospodin Hercigonja poželio im je uspješne aktivnosti i rekao da će uvijek biti rado viđeni u Općini i s punom će ozbiljnošću saslušati njihove prijedloge za poboljšanje uvjeta za život i rad djece u Tuhlju. Nakon predstavljanja kandidata dječji vijećnici su tajnim glasanjem izabrali svoje vodstvo. Dječji načelnik zahvalio je na ukazanom povjerenju te je dogovorena radionica u siječnju kad će razraditi detaljan program rada te proračun za njegovo ostvarivanje. Načelnik općine i drugi nazočni gosti zaželjeli su vodstvu i novim dječjim
vijećnicima i vijećnicama uspješan rad u dvogodišnjem mandatu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U prostorima Općine Tuhelj 22. prosinca 2017. godine održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg vijeća u 8. sazivu. Sjednici su nazočili načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja, predsjednica DND-a Tuhelj Snježana Romić, pedagoginja OŠ Lijepa naša i članica Izvršnog odbora DND TUHELJ Natalija Knezić-Medvedec te 12 novoizabranih dječjih vijećnika. Predsjednica DND-a upoznala je nove vijećnike i vijećnice s njihovom ulogom vijećnika i zadacima Dječjeg vijeća, nakon čega usvojili Statut i položili svečanu prisegu. Načelnik općine gospodin Hercigonja poželio im je uspješne aktivnosti i rekao da će uvijek biti rado viđeni u Općini i s punom će ozbiljnošću saslušati njihove prijedloge za poboljšanje uvjeta za život i rad djece u Tuhlju. Kao novinu u suradnji s Dječjim vijećnicima najavio je da će povodom Dana općine od iduće godine i predstavnici DV govoriti na svečanoj sjednici. Nakon kandidatura dječji vijećnici izabrali su u drugom krugu glasovanja Anju Petrinec za dječju načelnicu, a Mihaela Bana za zamjenika načelnice. Dječja načelnica i vijećnici iznijeli su prve ideje za rad i prijedlog svog proračuna koje će razraditi na prvoj radionici.