Novosti

OKRUGLI STOL – SPECIFIČNOSTI PROTUPOŽARNE SEZONE U KZŽ

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana Civilne zaštite i Dana Civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, Služba civilne zaštite Krapina organizirala je proteklog utorka u Općini Tuhelj OKRUGLI STOL – panel raspravu na temu: „Specifičnosti protupožarne sezone u KZŽ“.
Na okruglom stolu uz Službu civilne zaštite Krapina sudjelovali su Vatrogasna zajednica KZŽ, PU Krapinsko-zagorska, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KZŽ, Hrvatske šume d.o.o. i Općina Tuhelj.
Za razliku od priobalnog dijela, najviše požara otvorenog prostora na našem području ima u proljetnom periodu pa su sudionici glede toga dati svoj osvrt na obveze i aktivnosti koje proizlaze iz Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera u zaštiti od požara od interesa za RH u 2024. godini.
Nakon izlaganja provedena je rasprava te je zaključeno da svaka sredina treba uzeti u obzir specifičnosti svog područja te iskustveno iz prethodnih godina planirati i provoditi protupožarnu zaštitu vodeći se Programom aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara u Republici Hrvatskoj.

Napišite komentar