Novosti

Održano predavanje o zdravoj prehrani

U subotu 26.10.2019. Tuhelj je bio u znaku zdravlja i sporta. Općina Tuhelj je na prijedlog Savjeta mladih, a u suradnji sa Športskim društvom Tuhelj u sklopu provođenja Lokalnog programa za mlade organizirala danas u sportskoj dvorani osnovne škole predavanje o zdravoj prehrani i treningu. Predavanje je održao Zdenko Klarić, magistar kineziologije, dugogodišnji urednik časopisa Men’s health, osobni trener i predavač na učilištu Magistra u Zagrebu. Kako je rekao, predavanjem želi podići svijest ljudi o zdravoj prehrani, tjelovježbi, ali i oporavku tijela i čitavog organizma nakon što se krene s promjenjenim režimom.

Odaziv na samo predavanje bio je velik, čime je posebno zadovoljna zamjenica načelnika Tuhlja, Veronika Kolman. Ispričala je kako je prije godinu dana provedeno istraživanje među mladima o tome što im nedostaje na području općine, a rezultati su pokazali kako im fali sportskih sadržaja i sadržaja za žene. – Upravo zato je početkom 2019. pokrenut fitnes, a ova edukacija o prehrani je nastavak priče. Raduje nas dobar odaziv na ovu edukaciju pa smo odlučili da će i sljedeća dva treninga fitnesa biti besplatna za sve zainteresirane – naglasila je Kolman dodajući da se sve spomenute aktivnosti financiraju iz proračuna Općine, odnosno putem ‘Lokalnog programa za mlade’

-Novčanim sredstvima osiguranima kroz taj program nastojimo ostvariti sve ono što su nam mladi putem ankete poručili da žele da napravimo za njih. I ova je edukacija upravo napravljena iz tog fonda i prema želji mladih Tuhljana – istaknula je Kolman.

Tekst i fotografije: Zagorski list i portal Zagorje.com

 

Napišite komentar