Novosti

Održane fokus grupe s mladima u okviru projekta ”Tuhelj ZA mlade!”

U subotu 17.02.2018. u prostorijama vijećnice u Tuhlju održane su tri fokus grupe s mladima u sklopu projekta  ”Tuhelj ZA  mlade!”. Mladi starosti od 15 do 30 godina s područja općine Tuhelj podijeljeni u tri kategorije (učenici i studenti, zaposleni i nezaposleni, članovi udruga civilnog društva) razgovarali su, svaki u svom području, o potrebama i problemima koji muče mlade Tuhljane. Sudionici rasprave su, osim iznošenja problema, forumulirali i konstruktivne prijedloge i inicijative kojima bi se Općina Tuhelj mogla uključiti  u poboljšanje položaja mladih unutar svog zakonskog djelokruga i mogućnosti.

Fokus grupe vodila je Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor, a tijekom rasprave prisutne su pozdravili i uključili se u raspravu po pitanju problema mladih i  načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja i njegova zamjenica Veronika Kolman.

Rad s mladima u fokus grupama održao se u okviru projekta ”Tuhelj ZA mlade!” kojeg provodi Općina Tuhelj u partnerstvu sa Športskim društvom Tuhelj i Mrežom udruga Zagor, te u suradnji sa Savjetom mladih Općine Tuhelj i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Općine Tuhelj, a koji za cilj ima stvaranje poticajnog društvenog i ekonomskog okruženja za ostvarenje punog potencijala mladih u Općini Tuhelj te podizanje svijesti zajednice i mladih o važnosti sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka. Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Općine Tuhelj.

”Svjesni smo kako je za ostanak mladih na području općine Tuhelj potrebno podizati kvalitetu njihovih životnih uvjeta, stoga je izuzetno važno stvaranje strateškog dokumenta s definiranim mjerama za poboljšanje njihova položaja i njihovog većeg uključivanja u procese donošenja odluka. U sklopu projekta u narednih godinu dana bit će prilike za uključivanjem u razne aktivnosti kako bi se navedene mjere donijele u skladu sa željama i potrebama mladih. Stoga pozivamo mlade i  sve  zainteresirane dionike s područja općine Tuhelj da se uključe u aktivnosti kako bi navedeni dokument bio što kvalitetniji i kako bi se što detaljnije definirale potrebe i želje mladih na koje je potrebno odgovoriti aktivnim pristupom”, izjavio je tom prilikom  načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Napišite komentar