Novosti

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA POVODOM 30 godina OPĆINE TUHELJ

U subotu je u sportskoj dvorani Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Tuhelj koja je ovom prigodom proslavila i 30. godišnjicu svog djelovanja

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Robert Romić, dok je načelnik Mladen Hercigonja govorio o projektima i aktivnostima provedenima u proteklih godinu dana.

U ime djece Tuhlja, prisutnima se obratila dječja vijećnica, izaslanica dječje načelnice Mihaela Medvedec.U ime predstavnika susjednih jedinica lokalne samouprave prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Klanjca, koji je domaćinima čestitao 30. godišnjicu djelovanja Općine. Tuhljanima se obratio i Franc Vovk, župan Občine Dolenjske Toplice, s kojom je Općina Tuhelj potpisala Povelju o suradnji i prijateljstvu. Tuhljanima je Dan općine čestitao i saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obratio se prisutnima i u ime Predsjednika Republike Hrvatske.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja Općine Tuhelj koja su primili Božo Lončarić, Filip Haramina, Josip Gorički i Josip Petrinec. Plakete su uručene Augustinu Knežiću, Petru Hercegu, Društvu vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina “Trs Tuhelj”, Termama Tuhelj, Udruzi umirovljenika Općine Tuhelj te Kuburaškoj udruzi Gromovi Zagorja, dok su Grb Općine Tuhelj primili DVD Tuhelj i KUD Naša lipa Tuhelj. Također, nagrađeni su najbolji učenici i studenti s područja Tuhlja, kojima je tom prilikom uručena novčana nagrada. Za postignuti uspjeh u osnovnoškolskom obrazovanju nagrađena je Mihaela Medvedec, a za uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju nagradu su dobili Gita Šurina, Anja Petrinec i Filip Pavlinić. Najbolja studentica nakon završenog preddiplomskog studija je Dora Matečić, a najbolje nakon završenog diplomskog studija jesu Sandra Hercigonja i Sofija Iveković. U ime svih nagrađenih obratio se Ivan Šurina, zapovjednik DVD-a Tuhelj.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupio je zbor KUD-a „Naša Lipa“ Tuhelj pod ravnanjem umjetničkog voditelja zbora Armanda Slavičeka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Napišite komentar