Novosti

Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u dvorani Osnovne škole “Lijepa naša” dana 13.08.2016. godine proslavljen je Dan općine Tuhelj.

Nakon Svete mise u župnoj crkvi UBDM obilježen je i Dan općine Tuhelj. Otvarajući sjednicu predsjednik Darko Medvedec je pozdravio ugledne goste: župana KZŽ Željka Kolara, predsjednicu Županijske skupštine Vlastu Hubicki, župana (načelnika) prijateljske občine Dolenjske Toplice Jožu Muhiča, gradonačelnike i načelnike okolnih gradova i općina, predstavnike javnih ustanova i poduzeća kao i svoje vijećnike kojima se zahvalio za uspješan rad u razmatranju i donošenju odluka važnih za brži napredak općine Tuhelj.

Svečanom skupu se obratio i načelnik općine Tuhelj Renato Ilić ističući kako su kupnjom Komunalnog vozila stvorene ozbiljne uštede, dopunjavajući općinski proračun koji je novom poreskom reformom na prihodovnoj strani smanjen čak za 22%.
Jože Muhič, župan općine Dolenjske Toplice je pozdravio nazočne, čestitao domaćinima općinski praznik i Blagdan Velike Gospei, ističući dobru prekograničnu suradnju dviju općina.
Vlasta Hubicki je pohvalila uspješan rad načelnika Renata Ilića i njegovih suradnika maglašavajući kako je tuheljska općina prijazno mjesto za življenje, zanimljiva i turistima te se u tom smijeru treba i dalje razvijati.
Željko Kolar je čestitao domaćinima njihov praznik, pohvalio rad lokalne samouprave na čelu s načelnikom Renatom Ilićem i njegovim zamjernikom Mladenom Hercigonjom, istakao je važnost izrade kvalitetnih projerkata razvoja općine i težnju da iskoriste sredstva EU za brži razvoj općine, a posebno za gradnju djećjeg vrtića i prometne infrastrukture, osobito rekonstrukcije Gajeve ulice u Tuheljskim Toplicama
Na svečanoj sjednici pjevala je Hrvatsku himnu i druge pjesme iznimna studentica Glazbene akademije, Lucija Jelušić iz Klanjca.
Svečanost je zaključena druženje na domjenku i razgledanjem izloženih slika tuheljskih slikara.

Podijeljenje su i nagrade i priznanja:
Novačne nagrade učenicima i studentima: Edi Krunešu Kunštu, Nikoli Zanoški, Luciji Kuhar, Ani-Mariji Orlović, Darku Kuharu i Ivani Matečić.
Priznanje: Franji Petrinjaku, za razvoj kulture i limene glazbe; Đurđici Barlović za zborno pjevanje u KUD-u Naša Lipa Tuhelj: Tomislavu Gmajničkom, članu Dramske sekcije KUD-a Naša Lipa Tuhelj; Zdravku Iliću za uspješan rad u Etno udrugi “Kolovrat”; Dragutinu Masnecu, članu udruge “Trs”, nositelju brojnih zlatnih i srebrnih odličja za svoja vina na “Vinarijadama”;Jelki Zanoški. aktivistici u udrugi umirobljenika; Stjepanu Lončariću za dugogodišnji aktivni i uspješni rad u DVD-u Tuhelj; Miljenku Pukljaku članu KU “Gromovi Zagorja” za poseban doprinos u radu i promicanju ugleda i imena općine Tuhelj; Josipu Tušaku, članu LU “Srndać”za uspješni rad i promicanje ugleda i imena Tuhlja; Davoru Žažaru, aktivnom djelatniku za uspješan rad na području školske i izvannastavne aktivnosti; Stjepanu Pocediću, za uspješnu aktivnost u ŠD Tuhelj; Josipu Barloviću za aktivni rad u KU “Munja Tuhelj; Valentini Kunšt za aktivan i uspješan rad u DND tuhelj i doprinos u razvoju turizma i ugostiteljstva na području općine Tuhelj.
Dodjela plaketa: Osnovnoj školi lijepa naša Tuhelj za naročiti uspjeh i doprinos u unapređivanju školstva, povodom 180. godišnjice osnivanja OŠ obrazovanja u Tuhlju; vodnogospodarstvenoj ispostavi za mali sliv “Krapina-Sutla” za doprinos poljoprivredi i unapređenju okoliša općine Tuhelj.
Dodjela Grba općine Tuhelj: Velečasnom Dragutinu Šenguli za naročit doprinost u razvoju međuljudskih odnosa i promicanja čovjekoljublja
Nagrada za životno djelo: Mari Podjaveršek, bivšoj ravnateljici sa najdužim ravnateljskim stažem u osnovnoj školi. Svojim aktivnim i uspješnim radom doprinjela je da općina Tuhelj danas ima ovako modernu OŠ “Lijepa naša Tuhelj .s2 s3 s4 s5 s6 s7 s8 s9

Napišite komentar