Novosti

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA POVODOM DANA OPĆINE

Povodom Dana Općine Tuhelj i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije 14.08.2015. godine u prostorima sportske dvorane OŠ u Tuhlju održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.
Na svečanoj sjednici prisutni su bili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zamjenik župana Anđelko – Ferek Jambrek, saborska zastupnica Dunja Špoljar, gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek te iz susjedne Slovenije gosti su bili župan (načelnik) Občine Dolenjske Toplice Jože Muhič i direktor občinske uprave (pročelnik) Rado Javornik te načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova.
Povodom Dana Općine podijeljene su nagrade najboljim učenicama Dori Matečić i Ljubici Šivak i najboljoj studentici Darii Žažar. Podijeljene su plakete tvrtki Rudomar za značajan doprinos gospodarskom razvitku Općine Tuhelj i Srećku Ivekoviću, vlasniku najstarije zidarske radnje u Općini Tuhelj za izniman doprinos razvitku i izgradnji Općine Tuhelj. Za poseban doprinos u radu Udruga i promicanju ugleda i imena Tuhlja dodijeljena su priznanja Zvonimiru Matečiću (Klub vijećnika HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSLS-a Općinskog vijeća Općine Tuhelj), Boži Dobrini (Etno udruga Kolovrat), Danijelu Hercegu (KUD Naša Lipa Tuhelj), Vilimu Kuharu (KUD Naša Lipa Tuhelj), Pepici Vlašić (Matica umirovljenika Općine Tuhelj), Damiru Kovačićeku (Kuburaška udruga Gromovi Zagorja), Josipu Žnidarcu (Udruga za uzgoj, zaštitu i lov divljači Srndač), Ivanu Petrincu (DVD Tuhelj) i Kreši Ivekoviću (Športsko društvo Tuhelj).
U kulturno-umjetničkom programu nastupala je Lucija Jelušić.
Svečanu sjednicu povodom Dana Općine otvorio je predsjednik Općinskog vijeća. Predsjednik Vijeća Darko Medvedec rekao je kako aktualna općinska vlast ostvaruje svoja predizborna obećanja. Istaknuo je kako se štedi na svakom koraku, a s druge se strane nastoji udovoljiti svim potrebama žitelja. Stoga je po prvi puta proračun u plusu, a sve financijske obveze izvršavaju se na vrijeme. Rad općinske vlasti otvoren je za sve, a vrata općinskog ureda mještanima otvorena su i subotom. Načelnik Općine Tuhelj Renato Ilić rekao je kako se u općini ostvaruje niz projekata, u čijoj su u realizaciji pomogli županija, te državna i javna poduzeća. Pomaže se poljoprivrednicima, a osnovnoškolcima se sufinancira kupnja knjiga. Što se tiče planova za naredno razdoblje, načelnik Ilić je istaknuo gradnju vrtića, uređenje općinske zgrade, i drugo. Čestitke domaćinima, između ostalih, uputili su u ime susjednih gradova i općina gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, saborska zastupnica Dunja Špoljar i župan Željko Kolar.
Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar dao je podršku novom vodstvu općine te se osvrnuo na smanjenje nezaposlenosti, posebno je istaknuo zalaganje obrtnika i poduzetnika za očuvanje radnih mjesta, ali i investiranje te zapošljavanje. Naposljetku je župan Željko Kolar poslao poruku načelniku Općine Tuhelj Renatu Iliću, svojim kolegama načelnicima i gradonačelnicima u kojoj je istaknuo kako nova omotnica koja je na raspolaganju Republici Hrvatskoj pruža veliku šansu i ogromna sredstva, a samo o nama i našoj sposobnosti ovisi koliko ćemo biti uspješni. Župan je na kraju svečane sjednice svim žiteljima čestitao Dan Općine Tuhelj i Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije te je održana promocija glazbenog spota „Još se zmislim“ i „Svemu dođe kraj“ Kuburaške udruge Gromovi Zagorja.

Napišite komentar