Novosti

Održana sjednica Radne skupine za izradu pravilnika za dodjelu javnih priznanja Općine Tuhelj

U četvrtak, 5. ožujka 2020. godine održana je prva radna sjednica Radne skupine za izradu pravilnika za dodjelu javnih priznanja Općine Tuhelj. Radnu skupinu imenovalo je Općinsko vijeće, a čine ju predstavnici Općinskog načelnika, Općinskog vijeća, organizacija civilnog društva, gospodarstvenika i javnih institucija s područja općine.

Do sada Općina Tuhelj nije imala takav pravilnik, a povodom Dana Općine Tuhelj na temelju Statuta dodjeljivana su sljedeća javna priznanja: Počasni građanin Općine Tuhelj, Nagrada Općine Tuhelj za životno djelo,  Grb Općine Tuhelj, Plaketa Općine Tuhelj i Priznanje Općine Tuhelj te Nagrada najboljim učenicima i studentima. U Pravilniku bit će detaljnije definirani kriteriji za dodjelu, način dodjele te izgled javnih priznanja. Predlaže se dodjeljivanje novog javnog priznanja, Priznanja za doprinos razvoju civilnog društva koje bi se ubuduće  dodjeljivalo fizičkim osobama za iznimna postignuća u radu organizacija civilnog društva  te za doprinos razvoju civilnog društva na području Općine Tuhelj.

Na prvoj radnoj sjednici raspravljalo se o nacrtu prijedloga Pravilnika koji je izradila stručna služba Jedinstvenog upravnog odjela Općine Tuhelj te je usuglašen prijedlog koji će biti tijekom mjesec dana u postupku javnog savjetovanja. Pozivaju se svi zainteresirani da se svojim prijedlozima i sugestijama uključe  u proces donošenja navedenog pravilnika.

 

Napišite komentar