Novosti

Održana radionica ”Tuhelj ZA mlade!”

 

 

 

 

U subotu 25.11.2017. u Osnovnoj školi Lijepa naša u Tuhlju održana je cjelodnevna radionica  ”Tuhelj ZA  mlade!” na kojoj su se okupili  različiti sudionici s područja Općine Tuhelj: mladi od 15 do 30 godina starosti, predstavnici organizacija civilnoga društva, predstavnici Općine Tuhelj i Savjeta mladih Općine Tuhelj, te ostali dionici koji rade od interesa za mlade na području Općine Tuhelj.

Sudionici radionice dobili su teorijska i praktična znanja o tome što su javne politike i politike za mlade i koja je uloga mladih u procesu izrade. Cilj radionice bio je osvijestiti probleme i potrebe mladih na području općine Tuhelj te usmjeriti sudionike/ce na način definiranja mjera i potreba mladih. Radionicu su vodile Tajana Broz iz Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla i Ivana Radanović iz Mreže udruga Zagor, a na samom početku prisutne je pozdravio načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

Radionica se održala u okviru projekta ”Tuhelj ZA mlade!” kojeg provodi Općina Tuhelj u partnerstvu sa Športskim društvom Tuhelj i Mrežom udruga Zagor, te u suradnji sa Savjetom mladih Općine Tuhelj i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Općine Tuhelj, a koji za cilj ima stvaranje poticajnog društvenog i ekonomskog okruženja za ostvarenje punog potencijala mladih u Općini Tuhelj te podizanje svijesti zajednice i mladih o važnosti sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka. Središnju aktivnost projekta predstavlja izrada Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj koji će pružiti strateški okvir politika za mlade te pregled stanja i potreba mladih na temelju kojih će se raditi i kvalitetno provoditi projekti i programi usmjereni mladima. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Općine Tuhelj.

”Svjesni smo kako je za ostanak mladih na području općine Tuhelj potrebno podizati kvalitetu njihovih životnih uvjeta, stoga je izuzetno važno stvaranje strateškog dokumenta s definiranim mjerama za poboljšanje njihova položaja i njihovog većeg uključivanja u procese donošenja odluka. U sklopu projekta u narednih godinu dana bit će prilike za uključivanjem u razne aktivnosti kako bi se navedene mjere donijele u skladu sa željama i potrebama mladih. Stoga pozivamo mlade i  sve  zainteresirane dionike s područja općine Tuhelj da se uključe u aktivnosti kako bi navedeni dokument bio što kvalitetniji i kako bi se što detaljnije definirale potrebe i želje mladih na koje je potrebno odgovoriti aktivnim pristupom”, izjavio je tom prilikom  načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja.

 

 

 

Napišite komentar