Novosti

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „SEZONA LOVA NA MISLI“ IVE ŠUĆURA

U organizaciji Hrvatskozagorskog književnog društva Klanjec i Turističke zajednice općine Tuhelj povodom Dana Općine Tuhelj, u utorak 11. kolovoza u 20,00 sati u dvorani OŠ Lijepa naša Tuhelj predstavljena je zbirka pjesama Sezona lova na misli, autora Ive Šućura, poznatog zagorskog novinara, nogometnog trenera, umjetnika i pjesnika.
Ivo Šućur, publicist, slikar, pjesnik, novinar, nogometni trener, umjetnik i pjesnik u jednom. Čitavo se vrijeme bavi novinarstvom, pisao je za ljubljanske Delo i Dnevnik, mariborsku Večer, koparske Primorske novice te Radio kopar. Bio je dopisnik zagrebačkih listova (Večernji list, Vjesnik, Arena i Sportske novosti) iz Ljubljane, a trenutno je novinar u Zagorskome listu. Piše pjesme, crtice i humoreske koje objavljuje u periodičnom i dnevnome tisku, a publici se 2012. godine predstavio i samostalnom likovnom izložbom Zaljubljen u Zagorje i to s pedesetak slika.
Nakon uvodne skladbe koju su uveličali mlada Katarina Lončar uz pratnju g. Milana Kladničkog i gđe. Zdenke Poljak nazočnima se obratila recenzentica gđa. Marija Lamot i nakladnik g. Božidar Brezinščak Bagola. „U svijetu u kojem čovjek gubi svijest o sebi kao mislećem i stvaralačkom biću, u svijetu ponude dovršenih stvari i rješenja, u svijetu u kojem se gubi odnos i volja za stvarnim, započeti sezonu lova na vlastite misli, čini se kao pothvat. Iskusiti ljepotu u neposrednosti života, transcendirati je u poetskoj riječi, pa kao “Mjesec na šetnji/Prosipa (ti) srebrni prah/Po snenoj cesti“, obećava da ljudska nastojanja u slobodi i ljudski snovi – još uvijek nisu nepovratno izgubljeni.“ Dodala je da je objaviti prvu zbirku pjesama u poznim životnim godinama više nalik životnoj bilanci nego pjesničkom počinjanju. Zaljubljenici u poeziju došli su uživati u stihovima Ive Šućura koje smo doživjeli kroz interpretaciju članice KUD-a Naša Lipa Barbare Iveković i Zlatka Ilijaša. Uz ovu prvu pjesničku zbirku „Sezona lova na misli“ koju je posvetio supruzi Mariji, priprema i crtice o događajima iz svog djetinjstva. Prisutni koji su se okupili u lijepom broju su izrazili zadovoljstvo dobrom atmosferom i poezijom.
Bila je to večer promocije kulture, ali i zabave i ugodnog druženja koje se nastavilo uz prigodan domjenak.

Napišite komentar