Novosti

Održana Kulturna večer u Tuhlju

U srijedu, 8. kolovoza 2018. godine u sportskoj dvorani OŠ Lijepa naša u Tuhlju održana je Kulturna večer. Program je vodila radijska voditeljica s Radija Kaj Katarina Špoljar,  program je glazbeno popratio saksofonist Aljoša Mutić.

Predstavili su se tuheljski pjesnici Mirica Škvorc, Ivo Šućur, Ivančica Ilić i Marija Gavrić.

Čitanjem “Asfaltne popevke”, polaganjem vijenca ispred biste u parku kod sportske dvorane i govorom člana Udruge “Muži zagorskog srca” Marijana Zanoškog, prisjetili smo se umjetničkog djelovanja pokojnog Vladimira Poljanca.

Svoje slike su izložili naši slikari Ivo Šućur, Vlatka Gođevac, Mladen Prekrat, Žarko Grgić, Đurđa Gudlin Zanoški i Marijan Zanoški, a svojim rukotvorinama predstavile su se članice Udruge umirovljenika Općine Tuhelj, a posebno je istaknut rad sakralnih motiva Danice Brandstatter.

S ponosom ističemo predstavljanje romana prvijenca Dorotee Kovačićek – Veliki “Praznici na balkanski”, mlade perspektivne književnice podrijetlom iz Tuhlja i izložbu fotografija “Kordunaški dar Zagorju” Tatjane Vlačić Vujičić.

Tijekom večeri predstavljene su i mjere Lokalnog programa za mlade Općine Tuhelj kojim se želi poboljšati položaj mladih u općini, a u sklopu projekta ”Tuhelj ZA mlade!”. Tijekom projekta očekuje nas i javna online rasprava o prijedlozima mjera, koncert za mlade i donošenje navedenog programa na sjednici Općinskog vijeća Općine Tuhelj.

 

Napišite komentar